Tokį pavadinimą taurė gavo pagerbiant W. W. Ellisą, kuris yra laikomas regbio pradininku. Taurė nugalėtojams įteikiama nuo 1987 metų. Iki šiol ją po du kartus buvo iškovojusi Naujoji Zelandija (1987 ir 2011), Australija (1991 ir 1999) ir Pietų Afrikos Respublika (1995 ir 2007) ir vieną kartą - Anglija (2003).

Pirmos rungtynės penktadienį vyks A grupėje. Londono „Twickenham“ stadione 22 val. susitiks Anglijos ir Fidžio regbininkai. Šeštadienį įvyks net keturi mačai: Tonga - Gruzija (14 val.), Airija - Kanada (16.30 val.), Pietų Afrika - Japonija (18.45 val.) ir Prancūzija - Italija (22 val.).

C ir D grupių apžvalga

C grupė: Naujoji Zelandija, Argentina, Tonga, Gruzija, Namibija. Prognozuojama, kad „All Blacks“ vadinami Naujosios Zelandijos regbininkai čempionų titulą gynimą pradės užtikrintai ir laimės visas ketverias rungtynes grupėje. Vienintele varžove, galinčia mesti rimtesnį iššūkį favoritams, laikoma Argentina. Būtent su ja Naujoji Zelandija žais pirmas rungtynes sekmadienio vakarą.

Naujoji Zelandija dar niekada nėra pralaimėjusi grupės etapuose, o Argentina ketvirtfinalį pasiekė dviejuose paskutiniuose čempionatuose. Tonga prieš ketverius metus savo grupėje buvo trečia, todėl ir šiemet realu pakartoti šį pasiekimą. Gruzijos komandai lauks didžiulis išbandymas, norint bent kovoti dėl trečios vietos ir kelialapio į 2019 metų planetos pirmenybes. Namibijos komanda laikoma autsaidere. Ji beviltiškai pralaimėjo visas ketverias rungtynes 2011 metais, todėl bus galima stebėti, kokį progresą padarė šios šalies žaidėjai.

Intriguojantys mačai: Naujoji Zelandija - Argentina (rugsėjo 20 d.), Argentina - Tonga (spalio 4 d.).

Argentina dar niekada nėra nugalėjusi „All Blacks“, tačiau tai neturėtų jų gąsdinti, nes kelias į ketvirtfinalį vis tiek liks atviras. Daugiau šansų, kad staigmenas pateiks Tongos arba Gruzijos regbininkai. Jeigu Argentiniečiai eilinį kartą turės problemų su traumomis, Tongos rinktinė turėtų unikalią galimybę pakovoti dėl antrosios vietos ir išsvajoto kelialapį į ketvirtfinalį.

Įdomus susitikimas laukia tarp Gruzijos ir Tongos. Čia susikirs visiškai skirtingos regbio kultūros, todėl prognozuoti rungtynių eigą ir baigtį yra labai sudėtinga. Kietu žaidimu garsėjantys gruzinai yra

D grupė: Airija, Prancūzija, Italija, Kanada, Rumunija. „Šešių nacijų“ čempionė Airija grupės etapą turėtų pradėti pergalėmis prieš Kanadą ir Rumuniją ir vėliau dėl aukščiausių vietų kausis su Italija ir Prancūzija. Turėdama kiek daugiau dienų poilsiui, Airija turės nedidelį pranašumą intriguojančiose rungtynėse su prancūzais.
Pirma vieta suteiktų realias galimybes kovoti dėl patekimo į pusfinalį, nes būsimas varžovas ketvirtfinalyje - ar tai būtų Argentina, ar Tonga - tikrai yra įveikiamas tiek prancūzams, tiek airiams. Tuo tarpu antroje vietoje likusiai ekipai turbūt teks susitikti su pasaulio čempione Naująja Zelandija. Todėl jau ketvirtfinalyje gali įvykti 2011 metų pirmenybių finalo pakartojimas (Naujoji Zelandija - Prancūzija).

Intriguojantys mačai: Prancūzija - Airija (spalio 11 d.), Prancūzija - Italija (gegužės 19 d.).

Jeigu pasikliauti specialistų prognozėmis, prancūzai su airiais laimės pirmas trejas rungtynes ir paskutinę grupės varžybų dieną tarpusavyje aiškinsis pirmos vietos likimą. Nusimato įspūdingas regbio trileris.

Kortas lyderėms gali sumaišyti dar viena „Šešių nacijų“ valstybė - Italija. Pastaraisiais metais italai demonstruoja kuklesnius rezultatus, bet jie per paskutines penkias tarpusavio akistatas du sykius įveikė „Les Bleus“ vadinamais prancūzus. Airių italams nepavyksta įveikti nuo 1997 metų, bet nuo staigmenų neapsaugotas niekas.

Nors Kanadoje regbis sparčiai populiarėja, vargu ar kanadiečiai su rumunais mes iššūkį grupės favoritėms. Pasaulio reitinge Rumunija ir Kanada užima 17-ą ir 18-ą vietas, kurios realiai atspindi jų galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)