Ši pagyvenusi ponia (drįstu ją taip vadinti, nes dėstė matematiką vaikams) per tiek laiko, kiek ją pažįstu, neturėjo namuose jokio gyvūno (nei šuns, nei katės). Problema ta, kad ji gyvūnėlius šeria, bet nesirūpina jais – jų neskiepija, nenukirmina, nesaugo nuo parazitų, nesterilizuoja, tik šeria, ir tai ne kasdien.

To jai dar negana – ji gyvūnus daugina, „rūpinasi“ naujagimiais, užleisdama savo ūkinį pastatą jų saugumui. Gyvūnų mylėtojai tikriausiai mane nukryžiuos, bet ar humaniška, kai katė per metus du kartus atsiveda mažiausiai 2-3 kačiukus? Mažos katytės užauga ir vėl atsiveda kačiukų, tad spėkit kokia bus jų populiacija po dvejų ar trejų metų?

Aš už gyvūnus, bet nesutinku su tokia meile gyvūnams, kai meilė – tik gyvūną pašerti. Jei žmogus myli gyvūną, tai jis juo rūpinasi, skiepija, gydo ir suteikia jam namus, o ne daugina juos, pasmerkdamas juos gyventi lauke ir nežinoti, ką reiškia mylintis šeimininkas. Juk ir taip prieglaudos pilnos katinėlių, jos stengiasi rasti namus, gydo, sterilizuoja ir visaip rūpinasi augintiniais.

Juk savo meilę gyvūnams ponia galėtų rodyti ne daugindama juos ir pasmerkdama laukiniam gyvenimui, o savanoriaudama gyvūnų prieglaudoje ir lėšomis, kurias išleidžia maistui, šerdama laukinius katinus, galėtų paremti gyvūnų prieglaudas. Bet kaip jai tą pasakyti, jei žmogus nesupranta?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galite pasidalinti panašia patirtimi? Norite paguosti ar patarti? Savo mintimis galite pasidalinti žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)