Pirmos rungtynės penktadienį vyks A grupėje. Londono „Twickenham“ stadione susitiks Anglijos ir Fidžio regbininkai.

A ir B grupės

A grupė: Anglija, Australija, Velsas, Fidžis, Urugvajus. Regbio specialistai prognozuoja, kad savų aistruolių palaikoma Anglijos rinktinė nugalės pagrindinius varžovus iš Australijos ir Velso bei bus turnyro lentelės viršuje. Intriguojantis mačas tarp Velso ir Australijos turėtų lemti antros vietos likimą. Fidžis ir Urugvajus veikiausiai kovos dėl ketvirtos pozicijos, bet pasaulio regbio čempionate prognozės dažnai būna nedėkingos.

Ši grupė iš karto buvo praminta mirtininkų. Mat joje žais šeimininkai anglai, prestižinį „The Rugby Championship“ turnyrą prieš mėnesį laimėjusi Australija ir 2011 metų planetos pirmenybių pusfinalio dalyvis Velsas. Staigmenų gali sukurti Ramiojo vandenynų Nacijų taurę iškovojęs Fidžis, o bent pasipriešinti varžovams ketina paskutinį kelialapį į pasaulio pirmenybes iškovojęs Urugvajus.

A grupės pirma vieta yra labai svarbi, nes ketvirtfinalyje lauks akistata su B grupės komandomis. B grupėje favorite yra laikoma Pietų Afrikos Respublika (PAR), todėl su ja susitikti ketvirtfinalyje nenori niekas.

Intriguojantys grupės mačai: Anglija - Velsas (rugsėjo 26 d.), Anglija - Australija (spalio 3 d.), Australija - Velsas (spalio 10 d.).

Jeigu Velso regbininkai nugalėtų permainingai visus metus rungtyniavusius anglus, grupėje atsivertų scenarijai įvairiausiems variantams. Tuomet ir Fidžio regbininkai turėtų galimybių kautis dėl antros vietos. Nedidelės Ramiojo vandenyno salos atstovai pasiekė nemažai įspūdingų pergalių, kuomet ekipos vairą perėmė Johnas McKee.

B grupė: PAR, Škotija, Samoa, Japonija, JAV. Kur kas mažesnė intriga kovojant dėl pirmos vietos yra B grupėje. Čia aiškia favorite laikoma PAR rinktinė. Pasak specialistų, didelę įtaką kovojant dėl antros vietos turės oras. Įprastoms britams oro sąlygos gali suteikti pranašumą Škotijai, nors pagal žaidėjų galimybes favorite turėtų būti laikoma Samoa komanda. JAV ir Japonija į ketvirtfinalį greičiausiai nepretenduos, bet pagadinti nervus favoritėms gali.

Intriguojantys mačai: Pietų Afrika - Samoa (rugsėjo 26 d.), Samoa - Škotija (spalio 10 d.).

Antrą čempionato savaitgalį B grupėje vyks įdomios rungtynės tarp PAR ir Samoa rinktinių. PAR komanda turės viena papildoma diena ilgiau ruoštis šiam mačui, bet tai neturėtų būti labai svarbu, nes pirmame ture abi ekipos turėtų iškovoti nesunkias pergales. Visgi, jeigu Samoa nepavyks sukurti staigmenos žaidžiant su PAR, viską lems šios ekipos rungtynės su Škotija.

Samoa laimėjo prieš škotus paskutinėje šių komandų akistatoje 2013 metais, todėl škotai turės papildomos motyvacijos atsirevanšuoti. Samoa regbininkai dažnai galingai pradeda pasaulio čempionatą, todėl pateikę staigmeną rungtynėse su PAR komanda, atvertų grupėje kelią įvairiems netikėtumams. Japonijos komanda slapčia tikisi pavogti taškų iš Škotijos ir Samoa, bet specialistų teigimu, tokia galimybė sunkiai tikėtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)