Dabar jie ėmė naudotis nauju metodu, išnaudodami vairuotojų geraširdiškumą. Tuo spėjo įsitikinti Gdansko gyventojas Karolis Kwiatkowskis.

Kaip rašo „Fakat“, jis naujutėlaičiu BMW važiavo Gdansko centru, kai netikėtai pamatė žmogų, kuris išbėgo nuo šaligatvio į gatvės vidurį, griebėsi už krūtinės, susvyravo ir krito tiesiai po mašinos ratais.

„Sustojau, pravėriau langą ir ėmiau klausinėti vyriškio ar reikalinga medicininė pagalba“, – sakė vairuotojas, tačiau gulintis ant žmės vyras tik kažką sumurmėjo ir toliau gulėjo nejudėdamas. Tada K. Kwiatkowskis iššoko iš automobilio.

Vyriškis, sunkiai tardamas žodžius, skundėsi, jog serga cukralige. Vairuotojas paskambino į greitosios pagalbos punktą. Tuo metu prie gulinčio žmogaus sustojo dar vienas automobilis. Iš jo išlipusi moteris taip pat norėjo padėti sergančiam žmogui.

Prie įvykio vietos susirinko būrelis žmonių. Pasirodo, „ligonis“ to ir telaukė. Kai BMW vairuotojas norėjo gulintį vyriškį pakelti, šis puolęs į mašiną ir radęs neišimtus jos raktelius, nieko nelaukdamas nurūko.

„Bandžiau jį sulaikyti, tačiau, deja, nesėkmingai“, – skundėsi mašiną praradęs K. Kwiatkowskis.

Policija pradėjo nusikaltėlio paieškas, buvo sudarytas jo vaizdinis portretas. Tačiau vagis gali atsidurti bet kurioje Lenkijos vietoje ir todėl visiems vairuotojams reikia būti itin budriems.

Kaip tikina Gdansko policijos atstovė spaudai Aleksandra Siewert, visiems vairuotojams dabar reikia būti atsargiems, nes tokių „cukralige“ sergančių ligonių gali būti ne vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)