Jau įgriuvusį stogą 6.15 val. ryto pamatė į darbą atėję statybininkai.

Lūždamos ir krisdamos stogo metalo konstrukcijos sugriovė ir treniruočių salės sienas - susmuko visas korpusas. Vertingų daiktų ar įrenginių per griūtį salėje nebuvo.

Sugriuvusio stogo atkelti neįmanoma, nes neatstatomai sulankstytos jo konstrukcijos.

Į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai su specialia technika padeda Ledo rūmus statančios bendrovės "Ekama" darbininkams valyti sniegą nuo kitos pastato dalies, kad nesugriūtų ir šios stogo konstrukcijos.

Pasak Vilniaus ugniagesių, sugriuvo treniruotėms skirtą salę dengęs stogas. Dabar yra valomas stogas, po kuriuo turėjo būti ledo ritulio aikštė.

Statinio konstruktoriaus Jakovo Mendelejevičiaus teigimu, natūralu, kad plokščias metalo lakštų stogas neišlaikė storos sniego dangos. Rekomenduojama, kad ant tokios konstrukcijos stogų sniego danga nebūtų storenė negu 20 cm ir kad sniego svoris vienam kvadratiniam metrui neviršytų 50 kg. Manoma, kad švenčių dienomis nevalomas stogas buvo užklotas gerokai storesniu sniego sluoksniu.

Ledo rūmus Ąžuolyno gatvėje stato uždaroji akcinė bendrovė "Ekama", statybos užsakovas - UAB "Versenta". Šių bendrovių specialistai trečiadienį bendrai tikslino patirtus nuostolius ir svarstė, kaip pakeisti statinio konstrukcijas, kad jos ateityje išlaikytų sniego svorį.

J.Mendelejevičiaus teigimu, užbaigti Ledo rūmų statybą buvo planuojama pirmąjį šių metų ketvirtį. Tačiau po griūties nebeaišku, kiek dar statyba užsitęs.

Ledo rūmai Ąžuolyno gatvėje yra statomi šalia naujos sporto salės, kurioje rudenį vyko žymių užsienio atlikėjų - Eroso Ramazzotti ir grupės "Ramstein"- koncertai.

Šių rūmų statybą finansuoja Lietuvos ledo ritulio paramos fondas, įkurtas "Pittsburgh Penguins" komandos gynėjo Lietuvos ledo ritulininko Dariaus Kasparaičio.