Reikės:

5 kg pomidorų
5 raudonųjų saldžiųjų paprikų
5 svogūnų
3 galvučių česnako
3 aitriųjų paprikų
370 g cukraus
100 g druskos
300 g obuolių acto
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų pagal skonį
kelių gvazdikėlių
3 lauro lapų
žiupsnelio malto muskato riešuto
saujos petražolių
saujos bazilikų
saujos kalendrų lapelių
žiupsnelio rozmarinų
žiupsnelio čiobrelių

Pomidorus minutei įkiškite į verdantį vandenį ir nulupkite, išpjaukite kotelius.
Paprikas nuvalykite ir kartu su pomidorais smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale ar tiesiog susmulkinkite virtuviniu kombainu.

Pagardinkite druska ir cukrumi, gerai išmaišykite ir kaitinkite be dangčio ant nedidelės ugnies. Nuolat maišykite, kad neprisviltų ir virkite maždaug valandą, kol masė ims tirštėti.

Tuo tarpu nulupkite ir taip pat susmulkinkite svogūnus, česnakus ir aitriąsias paprikas. Suberkite į verdančią masę. Pavirkite bent 10 min ir suberkite smulkiai supjaustytas žoleles bei prieskonius.

Kai padažas pakankamai sutirštės, supilkite obuolių actą ir alyvuogių aliejų.

Virkite nuolat maišydami, kad neprisviltų, dar 15 minučių.

Paruoštą pomidorų padažą dar karštą supilstykite į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)