Treneris Jonas Kazlauskas pirmadienį daugumai žaidėjų leido ilsėtis – į treniruotę privalėjo keliauti tik tie, kurie rungtynėse su Gruzija nepasirodė ant parketo: Deividas Gailius, Domantas Sabonis ir Antanas Kavaliauskas.

Bet lietuvių autobusas išjudėjo artipilnis – viešbutyje liko tik kapitonas Robertas Javtokas ir Renaldas Seibutis. Pastarieji nusprendė paprakaituoti viešbučio treniruoklių salėje, kurioje, komandos atstovo žiniasklaidai Lino Kunigėlio žodžiais, daugiau žmonių nelabai ir išsitektų.

Metimų serijas ant „Stade Pierre Mauroy“ parketo su komandos draugais atliko ir aštuntfinalio herojus Jonas Mačiulis, išvakarėse vos netapęs rezultatyviausią mačą istorijoje sužaidusiu visų laikų Lietuvos rinktinės krepšininku. Puolėjas pelnė 34 taškus ir tik vienu atsiliko nuo Artūro Karnišovo.

Bendrauti su žiniasklaidos atstovais daug liaupsių sulaukęs žaidėjas nesutiko, bet jo vakarykštis pasirodymas tebebuvo pagrindinė pokalbių tema.

„Užtenka atsiversti bet kurį laikraštį ar interneto portalą, ir viskas apie Joną ten parašyta, – sakė vienas rinktinės trenerių Gintaras Krapikas. – Dabar tik norėtųsi, kad per daug jo neišgirtume. Svarbiausios rungtynės dar tik artėja. Aišku, pergalė aštuntfinalyje buvo labai svarbi, nes be jos daugiau rungtynių nebūtų buvę. Ją ir pasiėmėme, aišku, padedami stebuklingo Mačiulio. Bet labai stipriai prisidėjo ir Paulius Jankūnas, kartais stipriai kritikuojamas Robertas Javtokas taip pat vyriškai kovėsi su ypatingai pakylėtu Zaza Pačulija. Tam ir yra komanda, kad kai vienam – šiuo atveju, Jonui Valančiūnui – nepavyksta, kas nors galėtų stoti į jo vietą. Bet aš esu tikras, kad tas pats J. Valančiūnas dar pasitaisys ir bus toks, kaip įprasta.“

Primename, kad sekmadienio vakarą Lietuvos rinktinė po atkaklios kovos triumfavo mače su Gruzija 85:81.

Trečiadienį Europos čempionato ketvirtfinalyje prieš J. Kazlausko auklėtinius stos Italija, aštuntfinalyje sutrypusi Izraelį 82:52.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)