Turnyro metu dalyviai iš Lietuvos ir užsienio šalių rungėsi šešiose grupėse. Grupių geriausieji Pierre'as Norgenas, Andžejus Vysockijis, Džeralda Kondratienė, Danielius Novikovas, Gediminas Markevičius ir Rasa Butrimaitė dalyvavo devintojo lauko peržaidime „stroke net“ formatu.

Pirmasis peržaidimą pradėjo 46-erių metų žaidėjas Andžejus Vysockis, kuriam tą dieną itin sekėsi. Jis ir tapo „West Express“ golfo turnyro nugalėtoju, lemiamą kamuoliuką į duobutę įmušęs trimis smūgiais.

„Golfą žaidžiu vos antrą sezoną, todėl man ši pergalė buvo labai svarbi. Tądien labai sekėsi, gerai sužaidžiau visas varžybas. Nors mano patirtis dar nėra labai didelė, moku susikaupti ir kontroliuoti emocijas. Kai paskelbė, kad peržaidimą pradėsiu pirmasis, rankos šiek tiek drebėjo, bet po pirmojo smūgio jaudulys praėjo“, – pasakojo varžybų nugalėtojas.

A. Vysockis dar nenusprendė į kurią šalį keliaus, tačiau turi seną svajonę aplankyti Tailandą. Oro bendrovė „airBaltic“ siūlo daugiau nei 50 krypčių, tarp jų yra ir nugalėtojo svajonių šalis. Vyras pasitars su šeima ir artimiausiu metu krausis lagaminus.

„Kitą dieną po varžybų dalyvavau treniruotėje ir vėl neblogai sekėsi. Golfe taip jau yra – niekada nepakartosi to paties smūgio, gali smūgiuoti tik blogiau arba geriau. Man kasdien sekasi vis geriau. Gal todėl, kad daug treniruojuosi. Šiemet Europos centro golfo klube nepraleidau beveik nei vieno turnyro“, – pasakojo nugalėtojas.

A. Vysockis tikisi, kad jo pavyzdys įkvėps žaisti golfą ir daugiau žmonių. Jis pats golfo lazdą į rankas paėmė vos prieš dvejus metus ir, atkaklių treniruočių dėka, jau matyti pirmieji rezultatai.

„Aš net kelis metus važinėjau aplink Europos centro golfo klubą vis nesiryždamas pradėti žaisti. Su šeima kurį laiką gyvenome užsienyje, o vos grįžome pasakiau, kad viskas – noriu pabandyti. Aišku, ne visi golfą renkasi kaip sportą. Kai kuriems tai – geras atsipalaidavimo, laisvalaikio praleidimo būdas. Bet man patinka dalyvauti turnyruose, varžytis, todėl noriu treniruotis ir tobulėti“, – sakė A. Vysockis.

Šio turnyro dalyviai galėjo pelnyti ir Lietuvos golfo federacijos reitingo taškų. Tai buvo paskutinis federacijos reitinguojamas turnyras šį sezoną. Europos centro golfo klubo vadovas Mindaugas Glinskis džiaugiasi, kad kasmet auga ne tik pačių turnyrų, bet ir žaidėjų lygis.

„Tai, kad vėl buvo pagerintas turnyro dalyvių skaičiaus rekordas ir dar gausus būrys norinčių žaisti liko laukiančiųjų eilėje rodo, kad golfo žaidimas Lietuvoje sparčiai populiarėja. Dėl pagrindinio prizo rungėsi ne tik jaunieji talentai – Rasa Butrimaitė, Gediminas Markevičius, bet ir golfo žaidimą atradusi vyresnioji karta. Golfą galima pradėti žaisti bet kada, o tobulinti žaidimą – visą gyvenimą“, – kalbėjo M. Glinskis.

Europos centro golfo klube dar vyks šeši turnyrai. Aktyvus sezonas bus užbaigtas lapkričio 7 dieną Rudens golfo taurės varžybomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)