Tad penktadienį pasiektą dešimties automobilių gamintojų – „Audi“, BMW, „Ford“, „General Motors“, „Mazda“, „Mercedes-Benz“, „Tesla“, „Toyota“, „Volkswagen“ ir „Volvo“ – susitarimą galima drąsiai vadinti istoriniu.

Didžiausi pasaulio automobilių gamintojai nusprendė, kad negalima varžytis, kuris jų pasiūlys daugiau pačios naujausios saugumo įrangos (ir, suprantama, už papildomą kainą), tad į visus šių gamintojų naujus modelius greitu laiku bus pradėta montuoti standartinė automatinio automobilio stabdymo sistema.

Ši sistema užtikrina, kad automobilis yra automatiškai stabdomas prieš netikėtai kelyje pasirodžiusią kliūtį, pavyzdžiui, išvažiavusį ar stabdantį kitą automobilį, taip pat netikėtai į kelią išėjusį pėsčiąjį ar išbėgusi gyvūną, neatidų dviratininką.

Artimiausiu metu bus patvirtinta, nuo kada į šių gamintojų automobilius bazinėje komplektacijoje bus pradėta montuoti automatinio stabdymo sistema, kuri padės išsaugoti itin daug gyvybių. Taip pat galima neabejoti, kad kažkada ši sistema taps privaloma visų naujų automobilių bazinės įrangos dalis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)