Pagrindinė darželio misija – skatinami mažuosius gerbti savo gimtąją kalbą, bet nepamiršti ir tos šalies, kurioje gyvena. Pedagogai DELFI nuostabą dėl tokio tarpusavio sutarimo ramina, sakydami, kad vaikai viską sprendžia paprasčiau – mokytis kalbų jiems smagu, nes tada galės turėti daugiau draugų.

Nors darželyje stengiamasi kalbėti ta kalba, kurią geriausiai supranta vaikas, kiekvienas yra mokomas ir lietuvių kalbos. Pamokėlių vaikai laukia noriai, nes jos dažniausiai būna netradicinės ir labai įdomios.

Darželis stengiasi jau nuo mažų dienų vaikams įskiepyti, jog valstybinės kalbos mokėjimas yra labai svarbus. Tokią darželio iniciatyvą labai palaiko tų vaikų tėvai, kurie savo laiku taip ir neišmoko lietuvių kalbos.

Vyriausybė yra patvirtinusi Nacionalinės pažangos programą (NPP), kuri nubrėžia valstybės vystymosi žingsnius 2014–2020 metams. Vienas iš NPP programos tikslų – užtikrinti tolygią, tvarią ir į skirtumų mažinimą orientuotą regionų plėtrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)