Nors tikslesnės techninės detalės apie automobili nepateikiamos, iš nuotraukų galima spręsti, kad naujos kartos „Prius“ atrodo gerokai originaliau nei pirmtakas ir savo ekstravagantiška išvaizda labai primena naująjį vandeniliu varomą „Toyota Mirai“.

Už pirmtaką naujos kartos „Prius“ yra 2 centimetrais žemesnis ir 1,5 centimetro platesnis, taip pat 6 centimetrais ilgesnis. Gamintojas žada, kad naujos kartos modelis bus dar maždaug dešimčia procentų taupesnis nei pirmtakas, kurio vidutinės degalų sąnaudos yra vos 3,9 l/100 km.

Taip pat naujasis modelis, kuris pagamintas naudojant naują TNGA platformą (Toyota New Global Architecture angl.), pasižymės žemesniu svorio centru, kuris užtikrins geresnį automobilio valdymą.

Žadama, kad naujasis „Prius“ pasižymės dar geresne garso izoliacija ir didesniu važiavimo komfortu, o nauji nikelio-metalų hidridų akumuliatoriai ne tik bus dar patikimesni ir pasižymės geresnėmis įkrovimo savybėmis, bet ir užims mažiau vietos – drauge su nauja dvigubų svirčių galine pakaba tai užtikrins daugiau vietos salone ir automobilio bagažinėje.

Daugiau informacijos apie naująjį „Prius“ turėtų pasirodyti artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)