Konkurso komisijoje dalyvavo ir parodoje lankėsi Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovai – šefai Darius Dabrovolskas, Justinas Kapkovičius, Artūras Braslauskas.

„Paroda Latvijoje iš tiesų nustebino savo dydžiu bei aukštu profesionalumu, kurį galėjo jausti tiek parodos dalyviai, tiek lankytojai. Organizatoriai ypatingą dėmesį skyrė jauniesiems virtuvės meistrams – specialiai jiems vyko ne viena prezentacija, pristatymas, konkursas, skirti stiprinti jų amato žinias bei didinti pasitikėjimą savimi“, – pasakoja jubiliejinėje, 20-ą kartą organizuotoje, parodoje lankęsis LRVVKA narys, šefas Justinas Kapkovičius.

Jam teko išskirtinė galimybė renginyje pabendrauti su į „Riga Foods 2015“ atvykusiu dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Fischers Fritz“ šefu Christian Lohse. Jo prezentacija susilaukė ypač didelio parodos dalyvių dėmesio – jos metu svečias iš Vokietijos gamino penkis patiekalus. Po jos keliomis maisto ruošimo subtilybėmis šefas pasidalino ir su Lietuvą pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ ateinančiais metais atstovausiančiu šefu J. Kapkovičiumi.

„Riga Food 2015“ metu vykusio Latvijos jaunojo virtuvės šefo konkurse nugalėjo Kristiāna Šteinfelde, dirbanti Rygoje veikiančiame restorane „Kalku Varti“. Geriausia Latvijos virėja tapo Ina Poliščenko, vadovaujanti taip pat sostinėje įsikūrusio „Restorans 3“ virtuvei. Iš viso parodoje dalyvavo apie 700 dalyvių iš 37 pasaulio šalių, įskaitant tolimąsias Kinija, Nepalą, JAV. Tarp Lietuvą parodoje atstovavusių bendrovių – „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, „Baltic Master“, „Butautų dvaro bravoras“, „Jokado projektai“, „Linkuvos mėsa“, „Baltic Larus“, kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)