isad sakiau, kad konservuoti reikia tik tai, ko žiemą negalima gauti šviežiai, niekad negamindavau burokų stiklainiuose, bet šis receptas sužavėjo, jau įsivaizduoju verdamus barščius, garnyrus…

Padariau vieną pataisą – svogūnus originaliam recepte pjausto kubeliais, aš visgi sutarkavau kombaino tarka, norėjosi tik skonio, ne gabaliukų.

Aprašysiu porciją, kurią gaminau, jai reikės didelio, bent 12l puodo. Patogu gaminti per kartą didesnį kiekį, nes plaunamų indų (ir delnų) kiekis irgi didelis.

3 kg burokų
2 kg cukinijų
1 kg svogūnų
2 st. vandens
1,5 st. cukraus
1,5 st. aliejaus
1,5 st. acto
3 v.š. druskos
1 v.š. kmynų (galima ir nedėti)

Daržoves nulupu ir paruošiu tarkavimui. Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju svogūnus, įkaitinu keptuvę su 0,5 st. aliejaus, sudedu tarkius ir kepu, vis pamaišant, kol svogūnai sugeria aliejų ir pasidaro skaidrūs. Tuo metu sutarkuoju burokėlius. Juos dedu į puodą, supilu vandenį ir pradedu troškinti. Sutarkuoju cukinijas. Po 20-25 min. sudedu svogūnus ir cukinijų tarkius, supilu likusį aliejų, actą, druską ir cukrų, kmynus ir labai gerai išmaišau. Troškinu dar apie 20 min.

Karštą troškinį dedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku žemyn galva ant virtuvinio rankšluosčio.