„Žinoma, esu labai nusivylęs“, – sakė N. Rosbergas.

„Visas savaitgalis susiklostė blogai, labai nepasisekė. Tai nutiko ne dėl variklio. Motorą turėjome pakeisti dėl problemų su važiuokle. Tai, kad jis sprogo iki finišo likus 2 ratams, dar labiau nuvilia.“

„Stabdžiai buvo tinkamos temperatūros, tad ketinau kovoti su Sebastianu, ruošiausi atakai. Tačiau iki finišo likus vos keliems ratams, sprogo variklis.“

„Tai buvo didžiulis žingsnis klaidinga kryptimi. Tai faktas. Savaitgalį, kurio metu ketinau sumažinti atsilikimą, patyriau didžiausią nesėkmę šių metų sezone. Labai sunku.“

„Mes ir toliau kovosime, neketiname pasiduoti. Tiesiog kovosime ir stengsimės iškovoti pergalę kitose lenktynėse.“

Pergalę iškovojęs L. Hamiltonas išlieka ramus

Pergalę šiandien Monzoje iškovojęs Lewisas Hamiltonas išlieka ramus nepaisant to, jog gali prarasti pirmąją vietą dėl taisyklių pažeidimo.

Jei bus nustatyta, kad dėl mažesnio slėgio padangose buvo kalta komanda, britas gali sulaukti laiko baudos arba būti diskvalifikuotas. Tačiau pats sportininkas kol kas išlieka ramus.

„Nėra dėl ko nerimauti. Man tai buvo puikus savaitgalis. Kaip bus, taip bus“, – po lenktynių sakė L. Hamiltonas.

„Nežinau ką apie tai pasakyti, tai ne mano darbas. Šiandien buvau labai patenkintas savo bolidu.“

„Williams“ technikos direktorius Patas Symondsas mano, kad pergalę iškovojęs L. Hamiltonas dėl taisyklių pažeidimo turėtų būti diskvalifikuotas.

„Tikiuosi bus skirta didelė bauda – diskvalifikacija. Tai priklauso ne nuo manęs. Jei taisyklės buvo pažeistos, priimti sprendimą tikrai nėra sunku.

S. Vettelis: negalime netekti Monzos dėl „suš*** piniginių problemų“

Antrą vietą šiandien Italijoje iškovojęs „Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis pareiškė, kad Monzos trasa negali būti išbraukta iš F-1 dėl „suš*** piniginių problemų“.

Nepaisant teigiamų sportininkų atsiliepimų ir tūkstantinės žmonių minios, kuri kasmet susirenka stebėti lenktynes, Monzos trasa artimiausioje ateityje gali būti išbraukta iš F-1 tvarkaraščio. To priežastis – „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone‘as, iš Italijos GP organizatorių reikalaujantis mokėti daugiau pinigų.

„Pažiūrėkite kiek susirinko žmonių. Tai pasako viską“, – po lenktynių kalbėjo S. Vettelis.

„Tai geriausia antra vieta, kurią esu iškovojęs. Mane užplūdo puikios emocijos. Jei ši trasa bus išbraukta dėl suš*** piniginių problemų, tai bus tas pats, kas išplėšti mums širdis. Tai yra ypatinga vieta. Šiandien buvo neįtikėtina diena.“

S. Perezas: nusipelnėme tokio rezultato

Sergio Perezas antrą kartą iš eilės finišavo pirmame šešetuke. Tai dar labiau sustiprino „Force India“ pozicijas kovojant dėl 5-tos vietos konstruktorių įskaitoje su „Lotus“ ekipa.

Meksikietis gerai startavo ir buvo pakilęs į 5-tą poziciją. Tačiau greitai ją prarado Nico Rosbergui, o vėliau buvo aplenktas ir Kimi Raikkoneno. Tačiau sugedus N. Rosbergo varikliui pakilo į 6-tą vietą.

„Šiandien turėjau puikų laiką bei labai gerą tempą nuo pradžios iki pabaigos. Prižiūrėjau padangų dėvėjimąsi ir, tikiu, lenktynėse pasiekėme maksimalų rezultatą“, – po lenktynių kalbėjo S. Perezas.

„Pirmoji dalis buvo gana rami, man pavyko atitrūkti ir išlaikyti tarpą nuo konkurentų. Taigi nebuvo jokio spaudimo. Po sustojimo žinojau, kad Kimi artėja prie manęs. Jis buvo labai greitas, nebuvo šansų jo išlaikyti už savęs.“

„Nepaisant to esu labai patenkintas mūsų pasirodymu šį savaitgalį. Komanda tikrai nusipelnė šių taškų. Šiandienos rezultatas svarbus, nes jis mus grąžino į 5-tą poziciją čempionate. Mes puikiai padirbėjome ir nusipelnėme šio rezultato“, – neslėpė džiaugsmo S. Perezas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.