Po rungtynių Latvijos rinktinės krepšininkas Kasparas Berzinis teigė, kad pralaimėjimo priežastis – gera lietuvių gynyba.

„Mes pasidarėme nervingesni, tada pradėjome dvigubinti gynybą prieš J. Valančiūną, bet prabilo ir kiti žaidėjai. Lietuviai tikrai gerai gynėsi, dėl to pelnėme mažai taškų ir mes negalėjome pralaužti lietuvių gynybos“, - sakė K. Berzinis.

Kitas Latvijos žaidėjas Zanis Peinersas taip pat gyrė lietuvių gynybą.

„Buvome išsekinti emociškai po vakar dienos rungtynių ir mūsų aukštaūgiai prisirinko pražangų per pirmąją mačo dalį. Turėjome tik du kitus aukštaūgius, žaidėme mažesne sudėtimi, todėl turėjome kartais dvigubinti gynybą. Pradėjome žaisti taip, kaip nebuvome susitarę prieš rungtynes“, - sakė Z. Peinersas

Anot krepšininko, lietuviai puikiai žaidė keisdamiesi ginamaisiais: „Mes negalėjome išmesti savo metimų, o kai kurių šūvių tiesiog nepataikėme patys, dėl to praradome pasitikėjimą savo jėgomis.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)