„Nesinori prisišnekėti, bet tikiuosi, kad forma atsistato, žinoma, dar yra daug rungtynių. Tikiuosi, kad įsivažiuosime, ne tik aš, bet ir kiti žmonės. Kasdien jaučiuosi vis geriau ir geriau, reikia susitvarkyti tik psichologiją ir žaisti laisvai“, - sakė M. Kalnietis.

Krepšininko teigimu, laimėti padėjo gynyba: „Mes labai gerai pradėjome kalbėtis gynyboje, jie negalėjo išsimesti laisvų metimų. O puolime pradėjo vaikščioti kamuolys, daugiau judėjome, atsirišo rankos snaiperiams.“

Paklaustas, kokių dovanų tikisi gimtadienio proga, M. Kalnietis teigė: „Nelaukiu dovanų, tik džiaugiuosi, kad mes galime dovanoti dovanas Lietuvai.“

Parodė charakterį

Rinktinės aukštaūgis Antanas Kavaliauskas teigė, kad šios rungtynės - geriausios šiais metais.

„Parodėme charakterį, stengėmės, kovėmės iki galo ir laimėjome. Tiesiog antroje rungtynių pusėje pradėjome kitaip žaisti gynyboje, neleidome jiems įmesti lengvų taškų, buvome kietesni. Visi latviai gerai pataiko iš toli dėl to bandė griebtis savo ginklo, mums padėjo laimėti tai, kad neleidome jiems mesti laisviems“, - sakė A. Kavaliauskas.

Krepšininkas teigė, kad kol kas tai buvo geriausios rinktinės rungtynės šiais metais, o ši pergalė svarbi ir psichologiškai.

Atmosfera - fantastiška

Komandos gynėjas Renaldas Seibutis žavėjosi sirgalių sukurta atmosfera arenoje.

„Džiaugiamės rezultatu, rungtynės buvo neblogos. Manau, kad tai geriausios mūsų rungtynės. Po didžiosios pertraukos sutankinome gynybą, pradėjome agresyviau gintis ir tai davė vaisių, ypač išnaudojome aukštus žaidėjus po krepšiu, jų aukštaūgiai išsibaudavo ir jie pradėjo mėtyti skubotus metimus“, - sakė R. Seibutis.

Krepšininkas žavėjosi atmosfera arenoje: „Ši pergalė labai svarbi, ne tik dėl to, kad yra Latvija, bet grupėje nėra silpnų varžovų, norisi laimėti visas rungtynes. Labai smagu, kad tiek žmonių mus palaiko, atmosfera nereali: pusę salės serga už vienus, pusę už kitus.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)