Pirmose moterų rungtynėse šeštadienio rytą Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė 2:0 (21:12, 21:16) sutriuškino antrą Slovėnijos porą Niną Kontrec ir Spelą Morgan, o vėliau Ieva Kazūraitytė su Vilte Makauskaite užtikrintai 2:0 (21:13, 21:13) įveikė pirmą Slovėnijos komandą Niną Lovsin bei Sarą Sakovič.

Susitikime dėl pirmos vietos Lietuvos moterų rinktinei teko žaisti su Belgijos rinktine, kuri ryte rezultatu 2:1 nugalėjo favoritėmis laikytą, aukščiausią reitingą turnyre turėjusią Ukrainos rinktinę. Pirmąsias rungtynes Ieva Dumbauskaitė su Monika Povilaitytė prieš Sofie Hawinkel ir Aukje Janssen laimėjo be didesnio vargo 2:0 (21:13, 21:9).

Antrose rungtynėse Viltei Makauskaitei su Ieva Kazūraityte teko susidurti su pirmąja Belgijos pora Katrien Gielen ir Liesbeth Mouha. Patyrusi Liesbeth Mouha 2008 – 2012 metais prestižiniuose Masters bei Grand Slam serijos turnyruose nuolat stovėdavo ant prizininkų pjedestalo, tačiau pastaruosius keletą metų nedalyvavo jokiose tarptautinėse varžybose.

Nepaisant to, aukštaūgė (190 cm.) sportininkė įrodė, kad pertrauka neturėjo lemiamos įtakos jos meistriškumui ir drauge su Katrien Gielen 2:0 (21:19, 21:11) nugalėjo V. Makauskaitę ir I. Kazūraitytę.

Lietuvos ir Belgijos susitikimų santykiui tapus 1:1, pirmosioms šalių poroms I. Dumbauskaitei su M. Povilaityte ir K. Gielen su L. Mouha teko žaisti lemiamą „auksinį“ mačą, kuriame dar vieną pergalę 2:0 (21:16, 22:20) šventė Katrien Gielen ir Liesbeth Mouha.

Pagal Kontinentinės taurės varžybų formatą, finale pralaimėjusi komanda neiškovoja antros vietos, o dėl jos dar turi varžytis su stipresne iš pirmuosius mačus pralaimėjusių rinktinių. Vilniuje vykstančiame etape pirmąsias rungtynes pralaimėjo Ukrainos ir Slovėnijos rinktinės. Jos sekmadienio rytą aiškinsis tarpusiavio santykius, o Lietuvos rinktinė dėl antros vietos susitiks su nugalėtojomis.

Rugsėjo 6 d. (sekmadienis)

09.00 val. Slovėnija – Ukraina
09.50 val. Slovėnija – Ukraina
14.00 val. Lietuva – Ukraina arba Slovėnija
14.50 val. Lietuva – Ukraina arba Slovėnija
17.20 val. Lietuva – Ukraina arba Slovėnija (jei reikės)

Lietuvos tinklininkai nepateko į finalą

Rugsėjo 5 dieną, šeštadienį, Vilniuje startavusiose Europos kontinentinės taurės IV etapo paplūdimio tinklinio varžybose Lietuvos vyrų rinktinė užėmė 4 vietą ir nepateko į finalinį etapą.

Pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinės antrai porai Artūrui Vasiljevui ir Robertui Juchnevičiui teko galingi varžovai – pirma Prancūzijos komanda Edouardas Rowlandsonas ir Youssefas Krou. Europos tinklinio elitui priklausanti pora šiais metais iškovojo sidabro medalius Masters serijos turnyre Jūrmaloj, buvo treti keliuose iš eilės atviruosiuose Pasaulio turo serijos turnyruose.

Lietuvos čempionai rungtynėse su tituluotais prancūzais kovojo iki pat paskutinio taško – pralaimėję pirmą setą 14:21, antrajame lietuviai nuolat lipo varžovams ant kulnų ir seto pabaigoje persvėrė rezultatą 21:20. Tačiau patyręs Prancūzijos duetas sėkmingiau sužaidė lemiamą atkarpą ir laimėjo rungtynes 2:0 (21:14, 24:22).

Šių metų Lietuvos čempionas Artūras Vasiljevas po rungtynių kalbėjo: „Buvo labai įdomu žaisti prieš tokią pajėgią komandą, pirmame sete gal truputį nervinomės, bet po to įsivažiavome. Gerai pamatėme savo trūkumus, žinome, ką reiktų tobulinti. Prancūzai turi kur kas daugiau patirties tarptautinėse varžybose, bet mes su jais kovojome gana lygiai, jie buvo įveikiami, o antrame sete mums tetrūko taško iki pergalės. Jei galėtume dar kartą su jais sužaisti, tikiu, kad rezultatas būtų kitoks“.

Kitose rungtynėse Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis susitiko su antra Prancūzijos pora Jeanu-Baptistu Daguerre ir Yannicku Salvetti. Karštame ir emocingame mače, pažymėtame lietuvių ginčais su rungtynių teisėja bei raudona kortele Lukui Každailiui, daugiau šaltakraujiškumo parodė ir 2:0 (21:19, 21:16) nugalėjo prancūzai.

Pralaimėjus kovą su Prancūzijos rinktine, lietuviams teko žaisti išlikimo runtynes su suomiais, kurie ryte po atkaklios kovos 1:2 nusileido Austrijai. Pirmame mače A. Vasiljevas ir R . Juchnevičius lygioje kovoje 0:2 (18:21, 19:21) nusileido pirmai Suomijos komandai Timo Haavisto ir Toni Vahelai. Lietuviai atsidūrė ant prarajos krašto, o visos sirgalių viltys tapo nukreiptos į Arną Rumševičių su Luku Každailiu.

Pirma Lietuvos vyrų pora rungtynėse su antra Suomijos komanda Jyrki Nurminen bei Harri Suonikk nuo pat pradžių demonstravo kovingą žaidimą ir nesunkiai laimėjo pirmą setą 21:12, tačiau suomiai neketino sudėti ginklų. Antrame sete žaidimas vyko taškas į tašką, lietuviai dažnai turėjo nedidelę persvarą, o seto pabaigoje turėjo daugybę progų vienu tašku užbaigti mačą, tačiau jų neišnaudodavo. Galų gale pavargę suomiai padarė dvi iš eilės klaidas ir A. Rumševičius su L. Každailiu šventė įspūdingą pergalę 2:0 (21:12, 31:29).

Tarpusavio rungtynių santykiui tapus 1:1, Lietuvos ir Suomijos vyrų rinktinėms teko žaisti lemiamą trečią mačą. Jame susitiko abi pajėgiausios šalių poros – Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis prieš Timo Haavisto ir Tonį Vahelą. Jame pranašesni buvo Suomijos atstovai, 2:0 (21:18, 21:19) nugalėję lietuvius. Suomiai rytoj tęs savo kovą su austrais arba prancūzais dėl antros vietos turnyre ir drauge kelialapio į finalinį Taurės etapą.

Rugsėjo 6 d. (sekmadienis)

10.00 val. Prancūzija – Austrija
10.50 val. Prancūzija – Austrija
12.40 val. Prancūzija – Austrija (jei reikės)
15.40 val. Suomija – Prancūzijos ir Austrijos susitikimo pralaimėtojai
16.30 val. Suomija – Prancūzijos ir Austrijos susitikimo pralaimėtojai
18.10 val. Suomija – Prancūzijos ir Austrijos susitikimo pralaimėtojai (jei reikės)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)