„Galbūt su nervais nesusitvarkėme, bet apskritai, išskyrus kai kurias rungtynių atkarpas nežaidėme taip, kaip buvome susitarę. Tai kurioziniai dalykai: neišnaudojome baudų limito ir galėjome bauduoti, jie mus vejasi ir daro lengvus taškus, o mes viduryje aikštelės nesugebame subauduoti. Viskas buvo aptarta, kaip stabdyti greitą puolimą. Akcentavome, kad K. Fesenko labai blogai meta baudas ir galima jį bauduoti, mes subaudavome tik tada, kai įmetė dar du taškus iš po krepšinio. Mes žaidėme per švelniai ir labai skubėjome“, - sakė J. Kazlauskas.


Anot trenerio, labai trūko žaidėjų, kurie paliko nuo suoliuko, indėlio: „Tai jautėsi ir pirmoje pusėje, kai jie mus prisivijo, kai reikėjo įdėti daug pastangų ir vėl paiimti žaidimą į savo rankas. Vėliau vėl atsirado nuovargis, reikėjo daryti keitimus. Mūsų žaidėjai pakilę nuo suoliuko pelnė tikrai mažokai taškų. Žinoma, buvo ir jaudulys žaidėjų, kurie žaidė pirmą kartą. Kiek pamenu istorijoje, visuomet pirmosios rungtynės būna sunkios. Ateina tas momentas, kai nesame stipriausi ir gražiausi, nereikia ir savęs pervertinti.“

Treneris teigė, kad L. Lekavičiui svarbų vaidmenį patikėjo dėl M. Kalniečio nuovargio.

„Mantas jau pervargo ir reikėjo kažką daryti. Pasiteisino, kad į aikštelę išėjo Lukas. Kai visas suoliukas rėkia: bauduok, o mes nesugebame subauduoti ir gauname du taškus iš po krepšinio, kažkas yra pas mus netvarkoje. Jeigu akcentuojame, kad O. Mišula yra geriausias jų metikas, o mes nuo jų atsitraukiame ir jis įmeta du tritaškius. Tokie dalykai mus labai žeidė.

Mantas iš savęs daug reikalauja, reikia suprasti, kad po tokios sunkios traumos, operacijos, nežaidus visą sezoną nėra taip lengva pagauti ritmą. Priešininkas jam nebuvo parankus, jam buvo labai sudėtinga, tačiau jis pats turi grįžti į kelia. Mes akcentavome, kad mums ne tiek reikalingi Manto taškai, kiek, kad jis vadovautų rinktinei. Deja, pasakysiu, kad šiandieną, žinoma, kaip visada kalčiausi treneriai – nesusitvarkėme su komandiniu žaidimu“, - pripažino J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (730)