„Žaidžiant su tokia komanda viskas yra svarbu, tai labai stipri ir gera komanda, pati stipriausia grupėje. Mes jau žiūrėjome vaizdo įrašus ir pamatėme, kad lietuviai turi ir gerų metikų, ir vidurio puolėjų, be to, gali žaisti greitai. Manau, kad svarbiausia neleisti jiems įsibėgėti ir pajausti savojo žaidimo“, – kalbėjo O. Mišula.

Kalbėdamas apie Ukrainos rinktinės tikslus čempionate jis nebuvo konkretus: „Mums konkrečių tikslų neiškėlė, bet stengsimės iš visų jėgų, kiekvienose rungtynėse atiduosime visas jėgas ir kovosime visi.“

Anot krepšininko stipriausia Ukrainos rinktinės jėga – komandinis žaidimas: „Mes neturime vieno lyderio, todėl žaidžiame komandinį žaidimą. Svarbiausia, kad esame komanda ir visi kartu būsime stiprūs. Be to, Jerome'as Randle'as pritapo prie mūsų, jis geras žmogus ir komandoje jaučiasi gerai, jis labai mums padeda.“

Paklaustas, kaip karas Ukrainoje pakeitė padėtį šalies krepšinyje, O. Mišula teigė, kad stengiasi apie tai negalvoti.

„Yra sunku, skaudu, kad tai vyksta, yra žaidėjų, kurių namai yra ten, tačiau stengiamės apie tai negalvoti. Nežinau, ar prideda stiprybės tai, kad Ukrainoje vyksta karas, galbūt ir taip, nes mums svarbiausia, kad žaidžiame už savo šalį“, – pasakojo O. Mišula.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 5 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Ukraina

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)