DELFI žurnalistai apsilankė krepšininkų viešbutyje ir siūlo skaitytojams išskirtinę galimybę pasižvalgyti po krepšininkų kambarius.

Dėl kambario draugo pasirinkimo daug vargo nėra

Rinktinės komunikacijos vadovas Linas Kunigėlis DELFI pasakojo apie krepšininkų gyvenimą Rygoje.

„Krepšininkai keliasi, pusryčiauja, važiuoja į treniruotę, sportuoja, grįžta, pietauja, ilsisi, miega pietų miego, vakare būna video peržiūra, prieš pat išvažiuojant į treniruotę kava su lengvais užkandžiais, vakarinė treniruotė, vakarienė ir miegas. Tokia yra ne rungtynių diena“, – vardino L. Kunigėlis.

Pašnekovas atskleidė, kad šiandien bus pirmoji video peržiūra: „Manau, kad labiausiai bus nagrinėjama pirmoji varžovė – Ukrainos rinktinė. Čempionato grafikas yra toks, kad reikia žaisti rungtynes tris dienas iš eilės, todėl išvakarėse pažiūrėsime Ukrainą, ryte Latviją, vėliau seka trečiasis varžovas.“

Paklaustas, ar krepšininkai lengvai išsirenka savo kambario draugą viešbutyje, L. Kunigėlis teigė, kad didelių ginčų nekyla: „Rinktinės branduolys nelabai keičiasi, tarkime šiais metais ateina 4 nauji žaidėjai, tai natūraliai išsiskirsto jau per treniruočių stovyklas. Vieni jau pripratę gyventi kartu, gyvena tradicinės normalios poros, kiti pasirenka patys, žinodami, kad vis tiek reikės su kažkuo gyventi pagal charakterius, pagal pomėgius: kas mėgsta anksčiau keltis, kas vėliau.

Nebūna sudėtingo proceso, kartais dėl numerių yra kovojama ilgiau, nors kai FIBA pakeitė taisykles, nebeliko ir tos problemos.“

Draugiškiausia – Latvijos rinktinė

Viešbutyje Rygoje gyvena visos šešios rinktinės net ir šeimininkai latviai. Tai yra specialiai komandoms skirtas viešbutis ir, pasak pašnekovo, dėl to lengviau užtikrinti apsaugą, kontroliuoti žmonių judėjimą. L. Kunigėlio teigimu, krepšininkai bičiuliaujasi ir su priešininkų komandomis.

„Labai normalus dalykas, kadangi toks yra krepšininko gyvenimas: jie pabuvę legionieriais ir apvažiavę ne vieną klubą, todėl keliai kažkur susikirtę, kai kurie net vienoje komandoje žaidę. Manau, kad su latviais santykiai yra geriausi. Matyt ir dėl to, kad kaimynai, ir dėl to, kad daugelis žmonių yra pažįstami: Janis Blūmas žaidęs „Lietuvos ryte. Daugiausiai asmeninių kontaktų yra su latviais“, – pasakojo L. Kunigėlis.

Paklaustas, ar gerai krepšininkus maitina viešbutyje, pašnekovas teigė, kad maistas tikrai yra labai geras: „Pirmomis dienomis būna natūralių problemų su logistika, kol viešbučio virtuvė apsipranta su kiekiais, kurių reikia vienai ar kitai komandai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)