Aerobika vandenyje – tai treniruotė, kuri tinka bet kokio amžiaus žmonėms, besilaukiančioms moteris. Norint taip mankštintis nebūtina mokėti plaukti. Ją rekomenduojama atlikti du ar tris kartus per savaitę, skiriant 30-60 minučių.

Jau virš šimto metų yra žinoma tokių treniruočių nauda ir tai taikoma sunkiai sergatiems ligoniams. Pateikiame jų privalumus ir kitus faktus.

1. Mankšta vandenyje naudinga sergatiems cukriniu diabetu. Jiems ypač svarbu reguliariai mankštintis, aerobika vandenyje mažina cukraus kiekį kraujyje.

2. Mankštinantis vandenyje gaminasi daugiau "laimės" hormonų. Užsiimantys aerobika vandenyje yra linksmeni, geriau nusiteikę už tuos, kurie tai atlieka sporto salėse.

3. Dėl vandens sukuriamo pasipriešinimo pratimai vandenyje atliekami keturis kartus lėčiau. Tokiu atveju, raumenys bei sąnariai nejaučia tokios apkrovos kokią jaustų sporto salėje.

4. Mankšta rekomenduojama besilaukiančioms moterims. Jų metu stiprinami dubens, pilvo ir nugaros raumenys, kurie ypač svarbūs gimdymo metu, leidžia geriau valdyti kūną sąrėmių metu. Tiesa, toms, kurios atlikdamos pratimus jaučia skausmus, specialistai visada pataria tokias treniruotes nutraukti.

5. Neštumo periodu dažnai tinsta kojos ir rankos. Treniruotės vandenyje gerina raumenų tonusą, gerina kojų ir rankų aprūnimą krauju. Dėl vandens spaudimo suaktyvėja medžiagų apykaita, mažiau tinsta kojos ir rankos.

6. Mankštinantis vandenyje yra masažuojami kūno jungiamieji audiniai. Tokiu būdu nyksta celiulitas.

7. Tinka sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, nes aerobikos vandenyje metu yra stimuliuojama kraujotaka, gerinama smegenų veikla ir padedama lengviau pasisavinti deguonį, normalizuojama kraujo spaudimą.

8. Malonumas sportuoti. Treniruočių metu taip nepavargsite kaip sportuodami sporto salėje, nors vandenyje krūvį patiria visas kūnas. Tačiau taip pasimankštinus nejausite raumenų skausmo, nors atlikti pratimą vandenyje reikia 80 procentų energijos daugiau negu tai darant sausumoje.

9. Vandens aerobika sumažina stuburo įtampą. Stuburas išsitempia ir išsitiesia. Ypač naudinga tiems, kurie skundžiasi nugaros skausmais ar kūprinasi. Treniruočių metu yra stiprinami nugaros raumenys.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)