Antradienio popietę naujutėlaičių BMW rakteliai buvo įteikti vyriausiajam treneriui Marcelo Nicolai ir klubo naujokui Artūrui Gudaičiui. Iš viso komandos garažą papildė 14 naujų automobilių: aštuoni trečios ir šeši penktos serijos.

„Tikslas – susigrąžinti LKL čempionų titulą ir kuo geriau pasirodyti Europos taurės turnyre“, – apie sezono planus kalbėjo klubo direktorius Martynas Purlys.

„Tikimės, kad nauji prestižiniai BMW automobiliai suteiks papildomos motyvacijos mūsų krepšininkams siekti geriausių rezultatų aikštėje ir palengvins bei padarys patogesnėmis kasdienes keliones į treniruotes“, – apie naują partnerį kalbėjo M. Purlys.

Paskutinį kartą aukso medaliais „Lietuvos ryto“ žaidėjai pasipuošė 2010 metais, kuomet treniruojami Rimo Kurtinaičio Kauno „Žalgirį“ pranoko tiek LKF taurės finale, tiek LKL finalo serijoje.

„Vienintelis spaudimas, kurį jaučiu – tai iš savęs. Stengsiuosi iš komandos išspausti maksimumą: turime tobulėti ir individualiai, ir kaip komanda. Lietuvą atvykau laimėti – tą ir sieksime šiemet padaryti“, – naują puslapį klubo istorijoje atversti pasiryžęs M. Nicola.

Šią vasarą „Lietuvos ryto“ vadovai itin padirbėjo ir žaidėjų rinkoje: komandą papildė keli pajėgūs naujokai, taip pat buvo išsaugotas ir praėjusių metų branduolys. Be to, net aštuoni ekipos nariai šią vasarą plušėjo su nacionalinėmis komandomis.

Jonas Kazlauskas į treniruočių stovyklas pakvietė Roką Giedraitį, Marių Runkauską, Adą Juškevičių, Žygimantą Janavičių ir Artūrą Gudaitį, kurių paslaugų vėliau atsisakė. Į galutinį rinktinės dvyliktuką pateko tik Antanas Kavaliauskas ir vilniečių ekipos naujokas Deividas Gailius.

Tuo metu kitas LKL vicečempionų naujokas 25-erių gynėjas Nicola Laprovittola padeda Argentinai FIBA Amerikos čempionate kovoti dėl kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Jeigu mūsų žaidėjai dirba su nacionalinėmis komandomis, vadinasi, turime aukščiausio lygio krepšininkus. Jiems tai – puiki patirtis, be to, jie į klubą jau atvyksta geros sportinės formos. Aišku, ne visi gali patekti į galutinį dvyliktuką, bet džiaugiuosi už tuos, kuriems pavyko“, – kalbėjo devynis iš 12-os pagrindinių žaidėjų savo dispozicijoje jau turintis M. Nicola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)