„Euro NCAP“ (naujų automobilių saugos įvertinimo programa) – vienas pagrindinių automobilių saugos standartų, sukurtas 1997 metais, ir yra laikomas vienu svarbiausiu automobilio saugumo patikrinimo būdų. Taip tikrinamas visų su automobiliu sąveiką patiriančių eismo dalyvių – suaugusių ir vaikų, keleivių, pėsčiųjų saugumas, taip pat saugos įrangos veikimas.

Suaugusiųjų keleivių (įskaitant vairuotoją) saugumo patikrą sudaro:

64 km/val. greičiu ir su 40 proc. perdengimu atliekamas priekinis smūgis į deformuojamą barjerą;
50 km/val. greičiu ir su 100 proc. perdengimu atliekamas priekinis smūgis į standų barjerą;
50 km/val. greičiu atliekamas šoninis smūgis į vairuotojo dureles;
32 km/val. greičiu – šoninis smūgis į stulpą.

Per šiuos bandymus „Volkswagen Touran“ surinko 88 proc. visų galimų saugumo taškų.

Mažuosius keleivius saugo ant sėdynių esantys tvirti „Isofix“ fiksatoriai, leidžiantys patikimai pritvirtinti įvairių matmenų ir konstrukcijų vaikiškas kėdutes. Šie fiksatoriai ir vaikiškų kėdučių formas atkartojantys sėdynių išlinkimai padėjo pelnyti 89 proc. visų galimų vaikų saugą užtikrinančių saugumo taškų.

Pėsčiųjų saugumo kategorijoje automobilis surinko 71 proc. visų galimų saugumo taškų, o ekspertai ypač palankiai įvertino aptakią ir be aštrių kampų priekinę automobilio dalį.

Jau bazinės komplektacijos vienatūris turi daug saugos priemonių. Oro pagalvių komplektą sudaro vairuotojo ir priekinio keleivio (atjungiama) oro pagalvės, priekinės kelių apsaugos oro pagalvės. Be to, vairuotojas ir keleiviai apsaugoti smūgio metu išsiskleidžiančiomis pripučiamomis užuolaidomis.

Ortopedinės formos galvos atramos apsaugo kaklą nuo išnirimo galinio smūgio atveju. Visos sėdynės komplektuojamos saugos diržais su užsegimo indikatoriais.

Saugų važiavimą užtikrina ir su vairavimo pagalbininkais veikiantis ESP paketas, ABS sistema su stabdymo pagalbininku, padangų oro slėgio kontrolės ir „Driver Alert“ vairuotojo perspėjimo sistemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją