„Vaiką tikrai baisu išleisti į mokyklą. Jam juk nepasakysi, kad paeitų pusę kilometro, o tada saugiai kirstų gatvę reguliuojamoje sankryžoje. Jis per gatvę bėgs ten, kur yra įpratęs, kur visada buvo pėsčiųjų perėja, o dabar ji dėl neaiškių priežasčių panaikinta. Paradoksas – prie tos vietos, kur buvo perėja, nupiešti ženklai „Apsaugok mane“, bet pėsčiųjų perėjos nėra. Negi miesto valdžiai taip nerūpi mūsų vaikų gyvybė?“ – retoriškai klausė viena iš „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos moksleivių mama.

Būtent vaikams, kurie gyvena Bangų gatvėje ir lanko „Saulėtekio“ pagrindinę mokyklą, reikia įveikti mirties keliu jau pramintą sankryžą.

Perėja prie sankryžos, kur Bangų gatvė išsišakoja į dvi kryptis, panaikinta jau prieš gerą pusmetį. Vaikams, kurie gyvena dešinėje Bangų gatvės pusėje, žvelgiant nuo Senojo turgaus, norint saugiai pereiti gatvę, reikia paėjėti dar kelis šimtus metrų iki reguliuojamos perėjos Mokyklos gatvėje.

Jei į mokyklą žingsniuojama kairiąją kelio puse, pėsčiųjų perėja yra likusi, nors ji – toje pačioje sankryžoje.

„Kažkoks nelogiškas sprendimas. Sankryža ta pati, o viena perėja prie jos panaikinta, kita – palikta. Mes tikrai nenuleisime rankų, kol vaikai vėl saugiai galės pereiti gatvę jiems įprastoje vietoje“, – tikino moksleivių tėvai.

Jiems antrino ir „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos direktorė Birutė Bartašiūtė. „Tiesą sakant, neturime analizės, kiek mūsų mokyklą lanko vaikų, kurie gyvena būtent dešiniojoje Bangų gatvės pusėje ir jiems sudėtinga saugiai pereiti gatvę. Kita vertus, ir vienas vaikas yra brangus, juo reikia rūpintis, kad nenutiktų nelaimė. Mes dar pernai kreipėmės į savivaldybę, prašėme, kad panaikinta perėja būtų atkurta. Gavome atsakymą, jog klausimas bus svarstomas Saugaus eismo komisijoje, tačiau kol kas jokių sprendimų nėra. Perėja jau ne tik nugrandyta, bet ir ženklai nuimti. Girdėjau, kad esą pėstieji ten gali kirsti gatvę, nes yra sankryža, bet jau jie bus atsakingi, jei pateks po ratais“, – kalbėjo mokyklos direktorė.

Ji pabrėžė, jog panaikinta perėja buvo labai patogi ir vaikams, skubantiems į „Saulėtekio“ mokyklą, ir kitiems gyventojams. „Nežinau, kokios taisyklės galioja, kad mieste naikina tiek perėjų. Bet vaikams juk nepasakysi, kad dabar toje vietoje nebegalima eiti per gatvę, jie vis tiek bėgs, o tada ir nelaimė visai šalia“, – baiminosi B. Bartašiūtė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas, kuris yra ir Saugaus eismo komisijos pirmininkas, pripažino, jog problema tikrai egzistuoja, tačiau reikia rasti geriausią būdą, kaip ją išspręsti.

„Lengviausia yra vėl nupiešti perėją, tačiau problemos tai neišspręs. Ten eismas intensyvus vaikai, eidami per gatvę, ne visada apsidairo aplinkui, o vairuotojai ne visada laikosi saugaus greičio. Paprasta perėja toje vietoje yra pavojinga. Geriausia būtų įrengti reguliuojamą šviesoforais, tačiau, jei tai būtų nuspręsta padaryti, darbus pradėtume tik kitų metų pavasarį. Suprantu, kad ten iki nelaimės tikrai yra tik vienas žingsnis, bet vis tiek reikia viską gerai apmąstyti, kaip spręsti problemą“, – teigė A. Michailovas.

Jis pažadėjo, jog artimiausiu metu susitiks su už saugų eismą atsakingais policijos pareigūnais ir bandys rasti išeitį, kaip išspręsti problemą.

„Visi suprantame, kad vaikams tikrai nepatogu eiti dar kelis šimtus metrų iki reguliuojamos perėjos, kad jie bėgs per gatvę toje vietoje, kur perėja buvo. Žinome, kad reikia imtis priemonių ir tai padarysime, tik dar nežinau, koks bus sprendimas“, – kalbėjo Saugaus eismo komisijos pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)