Vieningas kumštis

Ši vasara eilinė, kurią J. Mačiulis praleidžia Lietuvos rinktinės pasirengimo stovyklose. 200 cm ūgio puolėjas sako, kad prieš čempionato startą lietuviams labiausiai trūksta susitelkimo.

„Dabar labiausiai reikalingas didesnis susikaupimas. Taip pat komandai svarbu tapti stipriu kumščiu, vienas kitą palaikyti. Dabar, galima sakyti, prasideda lemiamos kovos. Reikės kiekvieno iš mūsų pastangų. Užteks stovyklauti, užteks bandymų, užteks penketų bandymų, užteks eksperimentų, kurie buvo draugiškose rungtynėse. Dabar jau reikia susiprasti, kas kokią vietą turi komandoje, kas ką turi daryti, kas kur reikalingas“, - interviu DELFI teigė J. Mačiulis.

Rinktinės strategas Jonas Kazlauskas ne kartą minėjo, kad pasirengimą čempionatui trukdė Jono Valančiūno vėlyvas prisijungimas prie komandos draugų.

„Kai vienas žmogus vėliau „prisiklijuoja“, tai ir mums sunku prie jo prisitaikyti, ir jam sunku. Aišku, mes jį gerai žinome, bet vis tiek metus žaidėme su skirtingais žaidėjais. Ir jam prie mūsų reikia prisitaikyti, ir mums prie jo. Aišku, nėra lengva, bet mes vieną kitą suprantame, viena kalba kalbame, visi deriniai nėra labai pasikeitę. Manau, užteko tų kelių varžybų, tų kelių treniruočių papildomų. Viskas gerai“, - optimizmo neprarado J. Mačiulis.

Atostogos Kaune

Krepšininkas skaičiuoja, kad šiemet atostogavo 14 dienų. Ir visas jas praleido Kaune. Išvykdamas iš laikinosios sostinės su ja krepšininkas atsisveikino ilgam laikui.

„Kaune, namuose praleidau dvi savaites, kurias atostogavau. Tiek šiemet turėjau atostogų. Daugiau jų ir nebebus. Aukojame vasarą, savo atostogas rinktinei. Šiandien paskutinė diena Kaune ir grįšiu tik liepos mėnesį“, - konstatuoja J. Mačiulis.

Iškart po Europos čempionato puolėjas prisijungs prie Madrido „Real“ ekipos, kuri dalyvaus turnyre Brazilijoje.

Trijų dukrų tėvas

Kol rinktinė stovyklavo Kaune, J. Mačiulis spėdavo užsukti ir į namus. Eurolygos čempionas sako, kad rinktinės nariai pakankamai subrendę atsakingai leisti laisvalaikį.

„Įvairiai būdavo – ir viešbutyje, ir namuose. Mes esame ganėtinai protingi vyrai. Nesame kažkokie pacanai, kad nesąmonių pridirbtume. Kitas dalykas, kaip čia pasakius. Visi reikalavimai turi ribas, kai tu atvažiuoji žaisti už dyką. Kas tau gali kažkokias taisykles statyti. Aišku, yra atitinkamos drausmės taisyklės, nesišlaistysi gi po miestą vidury nakties ir nerėkausi po langais. Yra kaip yra. Treneriai supranta, kad mes aukojame savo laiką ir vistiek reikia su šeima pabūti, visi vaikų turi. Reikia padėti žmonoms“, - sako J. Mačiulis.

J. Mačiulis – jau trijų dukterų tėvas. Su žmona Agne krepšininkas augina penkerių Kamilę, dar dvejų neturinčią Klaudiją Mariją ir trijų mėnesių Kotryną.

„Mažylė leidžia pakankamai išsimiegoti, viskas gerai. Jokių išskirtinumų – vaikas kaip visi“, - sako J. Mačiulis.

J. Mačiulio žmona jau netrukus išvyks į Ispanijos sostinę, kur Mačiulių šeimos mažųjų laukia tarptautiniai darželiai.

Agnė dar anksčiau už mane į Madridą išvažiuoja. Kamilei jau laikas į paruošiamąją klasę, nes Ispanijoje vaikai nuo 6-erių metų į mokyklą eina. Tai jai jau reikia į paruošiamąją klasę. Klaudijai jau į darželį reikia. Tai žmona važiuoja į Ispaniją anksčiau“, - planus pasakoja J. Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)