Kadangi pomidorai saldūs, o recepte nėra druskos, tik medus, skonis toks ir gausis – saldžiai aštriai kvapnus. Gaminu dviem būdais – jei turiu didelių pomidorų, gaminu juos pjaustytus kubeliais, o jei turiu vyšninių – juos apkepu orkaitėje. Šviežių arba keptų pomidorų užkandis tinka prie šaltų ar karštų mėsiškų ir paukštienos patiekalų, taip pat su varškės patiekalais ir sūriais. Vyšniukais galima puošti mažus sumuštinius. O ir vienų pakabinti iš stiklainio smagu.

Vienu kartu ruošiu 1 kg pomidorų.

Jei tai vyšniniai pomidoriukai, juos kelis kart prabedu dantų krapštuku, sudedu į skardą, užkloju kepimo poepiriaus lakštu ir kepu 100C apie 2h. Didelius pomidorus supjaustau norimo dydžio gabaliukais. Ruošiu užpilą, jam reikės:

150 ml aliejaus (tinka visi nerafinuoti)
1 v.š. vyno arba obuolių acto
2 v.š. medaus
12 skiltelių česnako
1 a.š. juodų maltų pipirų

Aliejų pilu į puodą ir kaičiu kuo mažesnę ugnį, aliejus turi tik sušilti, jokiu būdu neužvirti. Į puodą beriu riekelėm pjaustytas česnako skilteles, ir vis pamaišant pakaitinu apie 2min., tuomet pilu actą ir išjungiu ugnį. Lukteliu, kol aliejus atvės iki kambario temperatūros, tuomet sudedu medų, išmaišau iki jo ištirpimo ir mišiniu užpilu paruoštus pomidorus. Skoniai turi subręsti, todėl šį užkandį ruošiu bent prieš 12 val. iki tiekiant.