„Mokyklose dabar tas „tu turi būti pirmas“, visą laiką turi būti pirmas. Matematikoje yra ir antras, ir trečias ir penktas, negali visą laiką būti pirmas, tai yra absurdas. Kas bus antras, jeigu bus visi pirmi? Tai yra neįmanoma, kiekvienas žmogus turi savo vietoje būtinai būti. Nes jeigu visi bus odontologai, kas ves laidas, o kas gatves šluos, o kas duoną keps? – laidoje „Prie pietų stalo“ teigė E. Giedrienė.

Pasak astropsichologės, pasaulis – nuolat kintanti vieta, žmogus taip pat nuolat kinta, sensta. Neįmanoma visada būti pirmesniam, gražesniam, geresniam, nes rytoj, kaip teigia E. Giedrienė, visada atsiras kažkas pirmesnis, gražesnis ar geresnis.

Norintiems būti laimingiems, astropsichologė siūlo keistis, išsikelti tikslą ir turėti omenyje, kad ateitis yra mūsų rankose ir priklauso nuo to, ką darome šiandien. Vis dėlto, noras keistis turi ateiti pačiam žmogui, jis turi suprasti, kad nori keistis, nes aplinkiniai žmonės pokyčių priversti negali.

„Negali priversti žmogaus keistis. Gali privesti arklį prie šulinio, privesti gali, bet gerti gi nepriversi“, - sakė E. Giedrienė.

O tiems, kurie jau suprato, kad nori keistis, astropsichologė primena, kad, išsikėlus tikslą, reikia nepamiršti nustatyti, kur esate dabar, nes tikslas turi sutapti su esama padėtimi, galimybėmis.

„Jeigu [žmogaus] tikslas įkopti į kalną, o jis ruošiasi akvalangą, lastus, tai atsiprašau... <...> Reikia žinoti savo tikslą ir žinoti, kokioje vietoje esi“, - laidoje sakė astropsichologė.

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais ir penktadieniais 12.10 val.