Energetikos sektoriniame praktinio mokymo centre įrengtos naujos laboratorijos, skaitykla ir biblioteka, amfiteatrinė salė. Ant pastato stogo sumontuota moderni saulės energijos panaudojimo sistema ne tik garantuos pastato energetinį efektyvumą, bet ir pasitarnaus praktiniam moksleivių mokymui.

Moksleiviams planuojama pasiūlyti naujų specialybių – čia bus rengiami energetinių sistemų elektronikai, elektros ir automatikos įrenginių derintojai, energetinių katilų mašinistai, garso ir vaizdo technikos operatoriai.

Mokymo centro Elektėnuose atidarymas
„Profesinių mokyklų įvaizdis yra smarkiai pasikeitęs. Čia mokosi jauni, aktyvūs, kūrybingi, žinantys ko nori žmonės. Džiugu, kad profesinis mokymas populiarėja, o tokių praktinio mokymo centrų mūsų šalyje daugėja.

Dabar Lietuvoje veikia 29 tokie centrai, iki metų pabaigos bus atidaryta dar dvylika“, - sakė centrą atidariusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Moderniuose sektoriniuose praktinio mokymosi centruose mokymasis prieinamas visiems, norintiems įgyti naują profesiją, tobulinti esamą kvalifikaciją arba persikvalifikuoti.

Į Energetikos profesinio praktinio mokymo centro įkūrimą investuota daugiau kaip 2,5 mln. eurų Europos Sąjungos paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)