Pakalbinti renginio organizatoriai prasitaria, jog pasirinkta lokacija pareikalavo peržengti ne vienos instancijos slenkstį, tačiau numatomas rezultatas to tikrai vertas.

„Visas derinimas prasideda nuo automobilių sporto federacijos (LASF). Čia reikia pateikti varžybų planą, prašymą tapti čempionato organizatoriumi, papasakoti apie saugumo dalykus. Šis procesas yra standartinis, tad organizuodami toli gražu ne pirmas varžybas, didelių sunkumų nesutikome. Toliau tęsia derinimas su miesto vadovais – šio etapo kiek prisibijojome, tačiau likome nustebinti“, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška.

Netikėto palaikymo iš miesto administracijos sulaukusi idėja jau šį sekmadienį virs realybe – „Visą procesą reikia suderinti su miesto politikais, kurie buvo itin geranoriški ir sutiko, jog miestui tokio renginio reikia. Toliau vyko derinimas su policija, eismo srauto nukreipimas ir taip toliau. Paprastai šnekant, nemažai popieriaus, tačiau visas jis vertas šanso kauniečiams iš arti parodyti kas yra automobilių sportas ir kaip nesunkiai jis pasiekiamas“, – džiaugiasi organizatorius.

Sekmadienio rytą prie varžybų starto linijos stos daugiau kaip septynios dešimtys dalyvių, tarp jų gerai žinomų Lietuvos autosporto veidų. Vienintelis likęs organizatorių rūpestis – miestiečių supratingumas. „Žinome, kad sukelsime nepatogumų, tačiau tikimės supratimo ir kad keletas kilometrų apylankos nesugadins niekam sekmadienio planų. Tuo pačiu kviečiame apsilankyti ir susipažinti su automobilių sportu iš arti. Jis galbūt atrodo sudėtingas ir brangus, tačiau dalyvavimas slalomo varžybose yra paprasčiausia kuo būtų galima užsiimti ir tuo pačiu nenumarinti savo finansinės situacijos“, – dalinasi L. Ramoška.

Šios varžybos yra tik dalis tikslų, kuriuos sau kelia organizatoriai. Patylomis prasitariama, jog renginiui pasisekus, šioje vietoje galėtų vykti ir didesni automobilių sporto renginiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)