Ypatingas dėmesys skiriamas spalvų gamai. Dizaineriai siūlo atkreipti dėmesį ne tik į populiariąsias juodą ir rudą spalvas, bet ir į žalios bei tamsiai raudonos spalvos atspalvius.

Madingi pusbačiai

Šį sezoną dizaineriai ištrina lyčių skirtumus. Merginos nešioja kelnių kostiumus, jaunuoliai – dekoratyviais kaspinais puoštus marškinius. Nenuostabu, kad ši naujovė atsispindi ir batų madoje. Moteriškuosius botiljonus pakeitė aukšti pusbačiai. Juos rekomenduojama derinti ir su drabužiais iš džinso bei jaukiu trikotažu, ir su puošniomis gotikinio stiliaus suknelėmis arba romantiškomis gėlėtomis šilkinėmis suknelėmis. Pagrindiniai šio sezono apavo akcentai – raišteliai arba užtrauktukai, grubus padas, metalinės plokštės ant noselių arba spygliai.

Brogai (angl. brogues), monkai (angl. Monk Strap), loferiai (Loafer) ir čelsiai (Chelsea) – dar vienas vyriškos mados elementas moters garderobe. Beje, moterys jais avi jau gana seniai, tik šį sezoną jie itin atkreipia į save dėmesį. Tokie batai pakeis ir botiljonus, ir kedus, ir batelius. Juos avėti galima nuo ryto iki vakaro, derinant su įvairaus stiliaus drabužiais. Labiausiai atkreipkite dėmesį į batus su neaukšta platformine pakulne arba storu grubiu padu, taip pat į aktualiausių sezono atspalvių – rudeninio miško spalvų – batus.
Ralph Lauren

Madingi ilgaauliai

Blauzdą aptempiantys batai-kojinės teisėtai gali būti laikomi seksualiausiu apavu. Ypatingas dėmesys skiriamas modeliams iš verstos arba minkštos odos – tokios, iš kurios siuvamos pirštinės. Būtent tokie batai geriausiai apgaubia blauzdą ir gražiai atrodo prie didelių megztų suknelių arba lengvų šilkinių suknelių.

Ekologiškos mados apologetėms siūlomi ilgaauliai iš tampraus audinio.
Dar vienas 2015-2016 metų rudens-žiemos sezono hitas – botiljonai ir ilgaauliai su stabiliu stačiakampiu kulnu.

Madingiausi taurių spalvų, blizgančio vinilo, gyvatės odos raštų arba skiautiniais marginti batai – toks apavas pagyvins net kukliausią stilių.
Versace

Madingi bateliai

Laivelius smailia pakulne keičia bateliai su stabiliu stačiakampiu kulnu. Jie idealiai tinka kasdienai. Vertėtų atkreipti dėmesį į modelius iš verstos odos ir aktualių sezono atspalvių – pavyzdžiui, rudeninių lapų spalvos – batus. Ypatingas dėmesys skiriamas dekoratyviniams elementams. Kulnai puošiami įvairiais karoliukais, metalinėmis plokštėmis, noselės – kristalais, dekoratyvinėmis sagėmis ar sagtimis arba aplikacijomis.

Sezono favoritai – batai iš egzotinių gyvūnų odos ar jos imitacijos.
Vadinamieji Mary Jane stiliaus bateliai interpretuojami naujai. Klasikinius modelius plokščiu padu pakeitė batai stabilia pakulne. Būtent tokie bus populiarūs šį sezoną. Odiniai ar iš verstos odos, su skylutėmis ar dekoratyviniais elementais – spręskite pačios.
Prada

Madingi sportbačiai

Išlieka susidomėjimas sportiniais batais. Sportbačiai ir kedai jau seniai nebepriskiriami vien laisvalaikio stiliui. Dizaineriai juos puošia dekoratyviniais spygliais, kristalais, nėriniais ir net kailiu. Ypatingas dėmesys skiriamas spalvų gamai. Madingiausi sodrių atspalvių, pavyzdžiui, tamsiai raudonos, žalios, rožinės, metalinės pilkos spalvos sportbačiai, taip pat puošti ryškių spalvų įsiuvais.

O toms, kurios kol kas dar nepasiryžusios tokiems iššūkiams, siūlomi santūresni modeliai – įsispiriami sportbačiai, kurie yra puiki loferių ir mokasinų alternatyva. Šiuo atveju svarbiausia yra faktūra – egzotinių gyvūnų oda arba jos imitacija, ponio kailis, džinsas arba fetras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)