Singapūre praėjusią savaitę vykusiame pasaulio jaunimo čempionate A. Šidlauskas nuraškė du medalius. Lietuvis pelnė bronzą plaukdamas 100 m krūtine, o perpus trumpesnėje distancijoje buvo nepralenkiamas ir pasidabino auksu.

Pačiam sportininkui brangesnis bronzinis apdovanojimas, kadangi jis iškovotas olimpinėje rungtyje.

A. Šidlauskas pasiryžęs prasibrauti į 2016 metų olimpines žaidynes, tad plaukdamas 100 m stropiai skaičiuoja kiekvieną šimtąją sekundės dalį.

„Esu nustebęs, kad laimėjau du medalius. Bet yra ir minusų. Vertinant mano plaukimo laikus, norėjosi geriau“, – prisipažįsta trenerių Židrūnės Budrienės ir Inos Paipalienės auklėtinis.

100 m nuotolį Singapūre A. Šidlauskas greičiausiai nuplaukė pusfinalyje (1:00,83), pagerinęs savo asmeninį rekordą. Bet nuo olimpinio normatyvo grafiko jis atsiliko 0,26 sek.

„Manau, kad normatyvą galėčiau įvykdyti kitų metų pradžioje, gal pavyks ir anksčiau“, – nekantrauja plaukikas.

Debiutuoti suaugusiųjų rinktinėje jis tikisi būtent Rio de Žaneire. O kada ambicijų nestokojantis panevėžietis ketina iš šalies kombinuotos estafetės kvarteto išstumti aštuoneriais metais vyresnį G. Titenį?

„Nežinau. Jis šiais metais smarkiai pagerino savo rezultatus, ir aš labai dėl jo džiaugiuosi. Man dar daug reikės tobulėti, kol pasieksiu jo lygį. Reikėtų ir ištvermės pridėti, ir išnirimo, posūkio techniką patobulinti“, – samprotavo A. Šidlauskas.

Antradienį jis pradėjo paskutinius savo metus Juozo Miltinio gimnazijoje. Daugelis plaukikų, gavę brandos atestatą, išlekia sportuoti ir siekti aukštojo mokslo diplomo svetur. Bet A. Šidlauskas savo planų dar nežino.

„Reikės pamąstyti. Į užsienį manęs nelabai traukia, gerai ir čia. Tik baseinas Panevėžyje nelabai tenkina, reikėtų geresnio“, – sveria plaukikas.

Medalius iš tarptautinių varžybų jis šią vasarą parsivežė nebe pirmą kartą. Birželį Baku (Azerbaidžanas) vykusiose Europos žaidynėse, kuriose konkuravo plaukikai iki 18 metų, lietuvis pelnė auksą 50 m ir sidabrą 100 m distancijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)