Džemui reikės (apie 0,5 l):

1,5 kg pomidorų,
170 g cukraus,
½ citrinos sulčių,
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
½ šaukštelio malto cinamono,
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
½ šaukštelio malto kumino,
1 šaukštelio kumino sėklų,
½ šaukštelio malto imbiero,
2 - 3 šaukštelių čili paprikos dribsnių.

Pomidorus įpjauname ir metame į karštą vandenį. Po kelių minučių nupilame vandenį ir pašaliname odeles.

Į puodą dedame smulkintus pomidorus, beriame prieskonius, pilame citrinos sultis ir kaitiname ant vidutinės ugnies iki virimo. Užvirus nudengiame ir verdame apie 1 val., kol gerokai sutirštės.
Džemą sukrečiame į stiklinius indelius ir laikome šaltai.

Skanaus!
Žydrūnė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)