Pasitikrinti tiek techniką, tiek savo pačių sportinę formą į netoli Ščecino esantį didžiausią Rytų Europoje tankų poligoną susirinko 48 ekipažai iš viso Pasaulio. Tarp jų buvo Benediktas Vanagas su šturmanu Sebastianas Rozwadowskis ir Vaidotas Žala su Saulium Jurgelėnu.

B. Vanago ir lenko S. Rozwadowskio duetas su techninėmis problemomis susidūrė dar prologe kurio ilgis 7 km. Nusuktas „Toyota Hilux Overdrive“ pusašis neleido iškovoti geros starto pozicijos ir nustūmė mūsiškių ekipažą į rikiuotės galą.

V. Žalos ir S. Jurgelėno duetas, lenktyniaujantis Lietuvoje pagamintu „Seat Leon“ prototipu, techninių problemų prologe neturėjo ir startavę iš 19 pozicijos finišavo 21-oje.

Deja, vėliau sėkmė nuo vyrų nusisuko ir dėl transmisijos gedimo antroji žvalgyba Pasaulio ralio maratono taurės (FIA CCWC) varžybose baigėsi nepasiekus finišo. Tikimasi Prienuose pagamintą visureigį dar patobulinti ir išlydėti į sunkiausiomis pasaulyje laikomas varžybas Pietų Amerikoje.

Po liūdnos pradžios (pasirodymas prologe lėmė 36 starto vietą) šeštadienį antrajame „Baja Poland 2015“ etape B. Vanagas 140 kilometrų greičio ruožo finišo liniją kirto 22 vietoje. Nors ekipažas jautė penktadienio bėdų pasėkmes, savo poziciją pagerino 14 vietų.

Lenktynininko teigimu, klampioje tankų poligono trasoje ekipažą vėl persekiojo įvairūs techniniai nesklandumai, neleidę važiuoti tokiu tempu, kokio buvo tikimasi. Lemtingas tapo trečiasis greičio ruožas, kuriame ekipažas patyrė avariją – kliudžius pušį „Toyota Overdrive“ buvo apgadintas taip, kad toliau važiuoti nebegalėjo.

Varžybų nugalėtojais tapo lenkų Krzysztofo Holowczyco ir Kurzejaus Lukaszo duetas, vairuojantis „MINI All4Racing“. Antras liko šių metų Dakaro ralio nugalėtojas katarietis Nasseras Al-Attiyah ir prancūzas Matthieu Baumelis taip pat su „MINI All4Racing“. Trečią vietą užėmė privačios komandos iš Olandijos Teno Brinke'o ir Tomo Colsoulo duetas su „Toyota Overdrive“. Šiais metais Dakare jie finišao 7-oje vietoje.

Geriausias šiose Pasaulio taurės varžybose Lenkijoje pasiektas lietuvių rezultatas priklauso Mindaugo Slapšio ir Antano Juknevičiaus ekipažui. „Baja Poland“ 2011 metais jie užėmė antrą vietą savo klasėje ir 8 vietą bendroje įskaitoje.