Tikrino net prezidentė

Ketvirtadienį globos namuose lankėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Antradienį čia įvyko skaudi tragedija – pro trečiojo aukšto tualeto langą iškrito berniukas, kuris vėliau mirė ligoninėje.

Galima pastebėti, kad langas yra pakankamai aukštai, tad greičiausiai neįgalus vaikas pirmiausiai užlipo ant radiatoriaus ir persisvėręs per langą iškrito. Tačiau ši versija nėra patvirtinta.

Įstaigos vadovas L. Butkus aiškino, kad globos namų langai yra itin prastos būklės. Sprendžiant iš pirmo žvilgsnio galima daryti išvadą, kad langai tikrai nėra tokios prastos būklės, kad iškristų vos paliesti.

Po įstaigos patalpų apžiūros D. Grybauskaitė akis į akį kalbėjosi su L. Butkumi, tačiau šis po prezidentės vizito atsisakė trauktis iš pareigų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ketvirtadienį pareiškė, kad bus ieškoma būdų, kaip atleisti L. Butkų.

Nusprendė trauktis

Penktadienį L. Butkus surengė spaudos konferenciją, kurioje pranešė, kad nusprendė nesitraukti iš pareigų.

Į spaudos konferenciją susirinko būrys globos namų darbuotojų. Prie kalbančiųjų stalo sėdėjo ir berniukas Mantas, kuris nesitraukė nuo prezidentės ketvirtadienio vizito metu. Beje, tas pats berniukas matomas pririštas prie lovos vaizdo įraše, kuris buvo išplatintas šių metų pradžioje.

„Praėjusios dienos buvo sunkiausios mano gyvenime. Prieš pusantrų metų ateidamas vadovauti kolektyvui susipažinau su įstaigos situacija. Ji buvo ženkliai blogesnė, nei dabar“, - kalbėjo L. Butkus.

„Kaltės nenusiimu. Žinau, kad vadovas atsako už viską, jei tai ir nėra jo kaltė (…). Nejaučiu tiesioginės atsakomybės. Aš atsistatydinsiu iš užimamų pareigų“, - tęsė L. Butkus.

L. Butkus teigia, kad ketvirtadienio vizitas buvo lemiamas apsisprendžiant.

„Aš esu žmogus ir kiekvienam žmogui reikia pamąstyti. Pasikalbėjimus su ministre ir gerbiama prezidente, su namiškiais aš priėmiau tokį sprendimą. Kitą savaitę važiuosiu į ministeriją“, - kalbėjo L. Butkus.

Po L. Butkaus pareiškimo susirinkusių darbuotojų atstovė išreiškė prašymą direktoriui nesitraukti. Pasigirdo ilgi plojimai, o direktorius sunkiai tramdė emocijas.