Prisiminta ir auksinė jaunųjų krepšininkų rinktinė su Jonu Valančiūnu priešakyje, pastebėta, kad vos keli tos kartos krepšininkai toliau itin sėkmingai tęsia karjerą. Turbūt kai kas net pagalvoja, kad visa jaunučių rinktinė pakeis dabartinę vyrų rinktinę, tačiau iš tiesų jaunučių rinktinių yra daug ir jos keičiasi labai dažnai. Taigi, kiek tos rinktinės krepšininkų galėtų tikėtis žaisti vyrų rinktinėje? Ar to galėtų tikėtis tik lyderiai? Paskaičiuokime pasitelkę paprasčiausią matematiką.

2015 m. Lietuvos rinktinėje jauniausiam krepšininkui Domantui Saboniui – vos 19 metų, o vyriausiasis yra Robertas Javtokas – jam 35-eri. Aišku, tai ne galutinis dvyliktukas, tačiau daugelio aistruolių ir kai kurių specialistų nuomone (pavyzdžiui, S. Jovaišos), abu turėtų patekti į galutinę rinktinės sudėtį, tad tai statistikos nekeičia.

Taigi, skirtumas tarp jauniausiojo ir vyriausiojo yra 16 metų. Jaunučių rinktinė vidutiniškai atsinaujina kas dvejus metus, o aritmetiškai padalijus 16 iš 2 gauname 8. Būtent aštuonių skirtingų metų jaunučių rinktinių nariai turėtų sutilpti į Lietuvos vyrų nacionalinę krepšinio rinktinę, nes rinktinės nariai paprastai žaidžia ne porą metų, o daug kartų, kaip ir praėjusią savaitę pagerbtas buvęs ir nusipelnęs rinktinės narys – Šarūnas Jasikevičius. Taigi, į rinktinės galutinę sudėtį turėtų patekto po pusantro kiekvienos jaunučių rinktinės nario (dvylika padalinta iš aštuonių), kitaip tariant, vos vienas žaidėjas ir kas antrą kartą – dar vienas.

Ko gero, vyrų rinktinė turėtų būti sudaroma tik iš jaunučių rinktinių lyderių. O kas buvo paskutinės jaunučių rinktinės lyderis, kuris toliau žais jau vyrų rinktinėje?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!