Rugpjūčio 23 d. Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Lazdijų r. agentūros darbuotojas kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi vykdė akciją „Automobilį statyk atsakingai“. Akcijos metu apie 8 val. ryto pareigūnai pastebėjo, kad Snaigyno ežere vienas pilietis vykdo neteisėtą povandeninę žvejybą su povandeninei žūklei skirtu šautuvu. Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal 87 str. 3 d., gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų. Povandeninės žūklės šautuvas ir plaukiojimo priemonės paimti ir gali būti konfiskuojami.

Aplinkosaugininkai primena, kad povandeninė limituota žūklė Alytaus regione leidžiama tik Daugų ežere ir išnuomotuose vandens telkiniuose, jeigu žvejybos plotų naudotojai leidžia povandeninę žūklę, tą pažymėję mėgėjų žvejybos leidimo sąlygose.

Toliau vykdant akciją surašyti du administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal 55 str. 1 d., kadangi poilsiautojų automobiliai buvo pastatyti arčiau kaip 25 m. nuo Dusios ežero kranto. Pažeidėjams gresia bauda nuo 28 iki 144 eurų. Taip pat vienas pilietis žvejojo Sparto ežere be mėgėjų žvejybos leidimo. Jam surašytas protokolas pagal 87 str. 1 d., jam gresia įspėjimas arba bauda nuo 7 iki 57 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo.
Vyras užsiėmė nelegalia žvejyba