Elektromobiliai turi daug privalumų, bet netrūksta ir trūkumų. Vienas jų – itin tylus važiavimas, kada artėjančio elektromobilio negirdi pėstieji ir gali netikėtai išeiti į gatvę.

Dėl to nuo 2019 metų visi Europos Sąjungoje parduodami elektromobiliai turės turėti garsinę sistemą, kuri perspės pėsčiuosius apie atvažiuojantį automobilį. Todėl „Renault-Nissan“ aljansas ir „PSA Peugeot-Citroën“ koncernas su keliomis kitomis kompanijomis sukūrė „eVADER“ pavadintą sistemą, kuri leis išgirsti artėjantį elektromobilį.

Sistemos veikimas pagrįstas vaizdo kamera, kuri užfiksuoja artėjančius pėsčiuosius ar kitus automobilius ir įjungia specialų garsą, kuris yra maždaug 5 decibelais žemesnis nei įprastų vidaus degimo variklių skleidžiamas triukšmas.

Bandymo metu buvo išbandyta daug skirtingų tonų garsų, tame tarpe ir sirenos imitacijos. Tačiau pastarojo garso buvo atsisakyta kaip erzinančio ir per daug garsaus bei įkyraus.

Kokį garsą skleis elektromobiliai galite išgirsti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)