Kaip remdamasi savo šaltiniais praneša „Bloomberg“ svetainė, „Volkswagen“ gamintojas atidėjo naujos kartos „Phaeton“ modelio debiutą dėl itin mažos pirmtako paklausos.

Prabangiausias „Volkswagen“ markės automobilis, kuris buvo gaminamas nuo 2002 metų (atnaujintas 2010 m.), nors ir turėjo tą pačią platformą kaip ir „Bentley Continental“, taip ir nepelnė pirkėjų populiarumo.

Itin gausia komforto įranga bei geromis važiavimo savybėmis pasižymintis ir rankomis Drezdeno automobilių gamykloje Vokietijoje surenkamas „Phaeton“ modelis buvo skirtas konkuruoti su prestižiniais septintos serijos BMW ir S klasės „Mercedes“ automobiliais. Tačiau pirkėjai neįvertino flagmano su „Volkswagen“ ženkliuku ir rinkosi nors ir brangesnius, bet labiau prestižinių markių automobilius.

Be to, pernai šis modelis buvo mažiausiai perkamas „Volkswagen“ markės automobilis – jų buvo parduota vos 4000 vienetų. Palyginimui, „Mercedes-Benz“ pernai pardavė daugiau kaip 100 000 S klasės „Mercedes“ automobilių.

Šiuo metu gamintojas sprendžia kaip sumažinti automobilio gamybos sąnaudas ir užtikrinti geresnius naujojo modelio, kuris bus gaminamas naudojant naująją „Volkswagen“ modulinę MQB platformą, pardavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)