Atrodo, nieko keisto, tačiau nustebau, kad tai gali vykti taip garsiai ir be jokio gėdos jausmo. Pasijutau taip lyg tai vyktų po mano langais. Lauke – visiška tyla, girdisi tik garsiai aimanuojanti mergina. Garsą net įamžinau vaizdo įraše, kai nusibodo kelias valandas klausytis šios egoistiškos ramybės drumstėjos. Visas šis triukšmas vyko apie 2-3 valandas su pertraukomis.

Išėjusi į balkoną pastebėjau, kad ir kiti gyventojai dairosi iš kur sklinda šis triukšmas. Name gyvena ir maži vaikai. Nesuprantu, ar yra kokios ribos, ar privalome tai toleruoti ir tiesiog klausytis? Buvo kilę minčių kviesti policiją, kad apramintų įsiaudrinusią moteriškę ir patartų jai užsidaryti langus, tačiau suabejojau, ar jiems aktualu spręsti tokias problemas.

Būtų smagu išgirsti visuomenės nuomonę, sukelti diskusijas, ar privalome reaguoti į tokias orgijas, ar turime tiesiog susitaikyti, kad gyvename liberaliame pasaulyje? Įdomu, ar liberalizmas ateityje nenuves prie naujos realybės, kurioje mylėtis gatvėje visiems matant bus normalu?

(...) Dėl garsiai rėkavusios moters visiškai neišsimiegojau ir pradedu savo darbo dieną tik 50 procentų produktyvumu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad tokiais atvejais galima kreiptis į policiją – pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 183 straipsnį „Viešosios rimties trikdymas“ šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais bei kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte bei kitose viešosiose vietose, o vakaro ir nakties metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, jeigu tai trikdo viešąją rimtį, užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams arba pareigūnams iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus užtraukia baudą piliečiams arba pareigūnams nuo aštuoniasdešimt šešių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų.

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti pažeidimai, padaryti nepilnamečių nuo keturiolikos iki šešiolikos metų užtraukia įspėjimą arba baudą tėvams arba globėjams (rūpintojams) iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

Žinote, ką reiškia gyventi trankią muziką ir vakarėlius mėgstančių žmonių kaimynystėje? Norite pasidalinti savo istorija? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.