Pirmoji į trasą išplaukė 20-metė kanojininkė Rūta Dagytė. Ji 200 metrų sprinto C finale atplaukė antrą (54,156 sek.) ir bendroje įskaitoje finišavo 20-ta.

„Man tai jau antras pasaulio čempionatas ir jis buvo daug sėkmingesnis negu pernai. Šiemet viskas pavyko geriau, įgyvendinau numatytus planus ir džiaugiuosi, kad aplenkiau daugiau negu pusę varžovių. Rezultatai po truputį gerėja, bet aišku, dar reikia daug tobulėti.

Artimiausiu metu dalyvausiu Europos jaunimo čempionate Rumunijoje, ten sieksiu patekti į A finalą. Papildomos motyvacijos suteikia tai, kad galbūt mano rungtis bus įtraukta į 2020 m Tokijo olimpinių žaidynių programą. Kodėl nepasvajojus apie olimpiadą“, – po čempionato sakė jaunoji kanojininkė.

Kiek vėliau 500 metrų rungties C finale startavo baidarininkas Mindaugas Maldonis. Lietuvis buvo greičiausias (1:45,294 min.) ir galutinėje rikiuotėje užėmė 19-liktą vietą.

„Man tai debiutas suaugusiųjų pasaulio čempionate. Tai didžiulė patirtis, nes varžytis su geriausiais pasaulio irkluotojais viename kanale yra visai kas kita negu juos matyti per televizijos ekranus ar internete. Kai varžaisi su geriausiais pasaulyje, pamatai jų stiprias vietas ir savo silpnas vietas, kurias reikia taisyti. Tai neįkainojama patirtis, kuri pravers ateityje.

Debiutiniame pasaulio čempionate tikėjausi šiek tiek geresnių rezultatų. 500 m distancijoje norėjau patekti į penkioliktuką, bet galutinėje įskaitoje likau devynioliktas. Kitais metais nebūsiu naujokas, sieksiu aukštesnių vietų“, – savimi kiek nusivylė sportininkas.

Paskutinis kanale pasirodė ir kelią link apdovanojimų pakylos skynėsi Ignas Navakauskas. Deja, nesėkmingai. 25-erių baidarininkas 200 metrų sprinto A finale liko per žingsnį nuo medalio – ketvirtas (35,410 sek.).

Jeigu mūsiškis būtų užfiksavęs tokį patį laiką kaip pusfinalyje (34,857 sek.), jis būtų tapęs vicečempionu.

Nepaisant to, I. Navakauskas į Lietuvą grįš ne tuščiomis – jis savo šaliai iškovojo bilietą į olimpiadą.

Beje, tai aukščiausia šalies sportininkų vieta planetos pirmenybėse – šeštadienį penktą vietą užėmė jaunasis Henrikas Žustautas.

Pasaulio čempionato vienviečių baidarių 200 metrų rungties A finalas

„Džiaugiuosi iškovota ketvirta vieta pasaulio čempionate, ji garantuoja Lietuvai vietą olimpinėse žaidynėse. Tai buvo pagrindinis mano šio sezono tikslas ir smagu, kad jį pavyko įgyvendinti.

Aišku, labai apmaudu, kad nepavyko iškovoti medalio, dar apmaudžiau, kad likau vos per žingsnį nuo apdovanojimo. Su treneriu analizuosime klaidas, jas taisysime ir sieksiu pakilti aukščiau kitais metais vyksiančioje olimpiadoje“, – po finalo kalbėjo I. Navakauskas.

„Džiugina tai, kad Ignas geriausią sportinę formą pasiekia per svarbiausias sezono varžybas ir jose demonstruoja stabilius rezultatus – jau keletą metų iš eilės pasaulio ir Europos čempionatuose jis pakliūna tarp geriausių. Ketvirta vieta esame patenkinti, nors visada norisi medalių.

Šiame lygyje į viršų kylama palengva, žingsnis po žingsnio, nes pasaulyje labai daug pajėgių varžovų ir konkurencija tik didėja. Todėl džiaugiamės iškovota vieta ir kelialapiu, o viltis laimėti medalį atidedame iki kitų metų olimpiados“, – su perspektyva į ateitį žvelgė baidarininko treneris Romas Petrukanecas.

Baidarininkas I.Navakauskas keliauja į olimpines žaidynes! :)Plačiau: http://www.sportas.lt/straipsnis/baidarininkas-i-navakauskas-kovoja-del-pasaulio-cempionato-medalio-tiesiogine-vaizdo-transliacija-105451
Posted by Sportas.lt on 2015 m. rugpjūčio 23 d.

Primename, kad kelialapius į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovoja 1-8 vietas užėmę vienvietininkai baidarininkai, 1-7 vietas laimėję vienvietininkai kanojininkai, 1-6 vietas pasidaliję baidarininkai dvivietininkai.

Olimpinį kelialapį Lietuvai kol kas iškovojo tik 21-erių kanojininkas H. Žustautas, o baidarininkai Aurimas Lankas su Edvinu Ramanausku ir Ričardas Nekriošius su Andrejumi Olijniku liko per žingsnį nuo tikslo – septinti.

Tiesa, patekti į Braziliją lietuviai galimybę dar turės kitais metais Duisburge (Vokietija) vyksiančiose Europos zonos atrankos varžybose. Ten bus dalijami paskutiniai olimpiniai kelialapiai, juos iškovos 1-2 vietas užėmę vienvietininkai ir atranką laimėjusios dvivietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)