Oro uostas atvėrė aerodromo vartus ir sukvietė visus kauniečius bei miesto svečius susipažinti, kaip jis atrodo iš vidaus – kokie lėktuvai čia leidžiasi, kiek jų būna, kokios įmonės veikia oro uoste ir kokie jo pokyčiai planuojami ateityje.

Lietuvos oro uostai šiuo metu jau nebe vien tik infrastruktūros objektas, kuriame lankosi tik keliaujantys žmonės. Drąsiai atveriame aerodromo vartus, nes norime, kad vyksmas oro uoste, jo pokyčiai ir besileidžiantys bei kylantys lėktuvai būtų matomi visiems, kam tai įdomu. Ryt Kaune vyksiančiame renginyje laukiame tų, kurie nori daugiau sužinoti apie Lietuvos aviaciją, susipažinti su šioje srityje dirbančiais žmonėmis ar tiesiog gerai praleisti laiką“, – sakė Lietuvos oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Kauno oro uoste svarbiausią vaidmenį šeštadienį atliko kariniai orlaiviai – pirmą kartą Laikinojoje sostinėje buvo galima apžiūrėti Italijos karinių oro pajėgų naikintuvą „Eurofighter Typhoon“, šiuo metu šalyje atliekantį NATO oro policijos misiją. Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos į Kauno oro uostą atskraidino sraigtasparnį „Mi-8T“, Oro gynybos batalionas pristatė oro gynybos ginkluotę, o su karjeros galimybėmis Lietuvos kariuomenėje ir naudojama ginkluote supažindino Krašto apsaugos savanorių pajėgų S. Dariaus ir S. Girėno apygardos 2-oji rinktinė.

Atvykusieji taip pat galėjo leistis į ekskursiją autobusu Kauno oro uosto kilimo ir tūpimo taku, ilgesniu nei 3 kilometrai, bei pasižvalgyti po kompanijos „Aviabaltika“ angarą, kuriame remontuojami įvairūs orlaiviai. Vidurdienį virš oro uosto praskriejo mokomieji „Baltic aviation academy“ lėktuvai.

Neeilinis šeštadienis Kauno oro uoste – bendradarbiavimo su Karmėlavos seniūnija rezultatas. Juo prasideda Karmėlavos miestelio šventė „Skrydis – Karmėlava 2015“, finalinis jos renginys vyks rugpjūčio 29 d. Visą savaitę iki jos oro uoste bus organizuojamos pažintinės ekskursijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)