21-erių kanojininkas 200 metrų sprinto finale užėmė penktą vietą. Pirmųjų Europos žaidynių ir pasaulio jaunimo čempiono laikas – 39,105 sek.

„Iškovojau šaliai kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą. Penkta vieta nesu labai patenkintas, nes starte negalėjau irkluoti visa jėga. Po 70 metrų pajaučiau, kad galiu greičiau irkluoti. Pradėjau vytis varžovus, bet jau nebuvo kada pasivyti.

Finišavau penktas, net nežinau laiko, kiek iki medalio trūko. Antroje distancijos pusėje gerai irklavau, bet pradžioje negalėjau susikaupti nuo pirmo yrio. Bijojau startą daryti, nes atrankos plaukime atsitrenkiau į starto boksą, net valties dalį nuskėliau, tai dar didesnė baimė startuojant buvo. Nesidžiaugiu rezultatu, aišku, gerai, kad olimpinis kelialapis iškovotas“, – apie varžybas pasakojo H. Žustautas.

„Visada norisi geriau, bet programa minimum įvykdyta – iškovotas olimpinis kelialapis. Dar prieš metus apie olimpiadą net nesvajojom. Aišku, norėjosi medalio, nes Henrikas sirgalius pripratino prie pergalių ir visos kitos vietos jų netenkina, bet penkta vieta pasaulio čempionate ir kelialapis į olimpiadą – labai geras pasiekimas“, – optimiškesnis buvo jaunuolio treneris Kazimieras Rėksnys.

H.Žustautas iškovojo kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą! :)Plačiau: http://www.sportas.lt/straipsnis/penki-lietuvos-baidarininkai-ir-kanojininkai-kovoja-del-pasaulio-cempionato-medaliu-tiesiogine-vaizdo-transliacija-105379
Posted by Sportas.lt on 2015 m. rugpjūčio 22 d.

Daug vilčių į šias pirmenybes dėjo ir baidarininkų pora Aurimas Lankas su Edvinu Ramanausku. Iki bilieto į Braziliją jiems pritrūko vos 0,106 sek. 200 metrų distancijos finale jie liko septinti (31,489 sek.).

„Pritrūko labai nedaug, tik vienos vietos. Labai gaila, kad šis kanalas Italijoje nebuvo sėkmingas. Turėsime nuraminti emocijas, susikaupti ir pradėsime rengtis kitų metų olimpiniam atrankos etapui. Tikimės, kad ten pavyks“, – po finišo kalbėjo A. Lankas.

„Pritrūko ir sėkmės, o gal varžovai buvo šiek tiek stipresni. Šis sezonas buvo gan sunkus, persekiojo traumos. Jos paveikė ne kiek fiziškai, o daugiau emociškai ir galutiniam rezultatui tai turėjo įtakos. Likome pirmi „po brūkšnio“. Reikia išanalizuoti kokias padarėme klaidas ir rengtis kitam sezonui, kur vyks paskutinė atranka į olimpines žaidynes“, – savo porininkui antrino E. Ramanauskas.

Toks pats likimas ištiko ir 1000 metrų nuotolyje plaukusius Ričardą Nekriošių ir Andrejų Olijniką. Baidarininkai taip pat liko per žingsnį nuo išsvajoto tikslo – septinta vieta ir 3:13,599 min.

„Kovėmės, stengėmės iš paskutiniųjų, bet buvo stipresnių varžovų. Likome per žingsnelį nuo olimpinių kelialapių. Kitais metais stengsimės dar labiau, dirbsim sunkiau ir sieksim iškovoti Lietuvai kelialapį į olimpines žaidynes“, – įspūdžiais dalijosi R. Nekriošius.

„Apmaudu, kai atiduodi visas jėgas ir lieki vos per žingsnį nuo svajonės – olimpinio kelialapio. Dar buvo vilties, kad būsime šešti, nes varžovus skyrė keletas centimetrų. Esame nusivylę, bet nenuleidžiam rankų ir kovosim kitais metais“, – ryžtingai į ateitį žvelgė A. Olijnikas.

Sekmadienį laimingą bilietą laimėti bandys ir Ignas Navakauskas. 25-erių baidarininkas pirmame 200 metrų pusfinalyje užėmė antrą vietą ir su antru rezultatu pateko į finalą (34,857 sek.).

Primename, kad kelialapius į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovoja pasaulio čempionate 1-8 vietas užėmę vienvietininkai baidarininkai, 1-7 vietas laimėję vienvietininkai kanojininkai, 1-6 vietas pasidaliję baidarininkai dvivietininkai.

Tiesa, patekti į Braziliją lietuviai galimybę dar turės kitais metais Duisburge (Vokietija) vyksiančiose Europos zonos atrankos varžybose. Ten bus dalijami paskutiniai olimpiniai kelialapiai, juos iškovos 1-2 vietas užėmę vienvietininkai ir atranką laimėjusios dvivietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)