Norėtų intrigos

„Velomaratono” 100 kilometrų lenktynėse „Toyota SPORT“ važiavime nugalėjo po pertraukos į sportą grįžęs T. Vaitkus. Dešimt ratų arterinėmis Vilniaus gatvėmis klaipėdietis įveikė per 2 valandas 15 minučių ir 26,325 sekundės.

Į finošo tiesiąją pirmąjį įvažiavusį T. Vaitkų bandė pagauti atitinkamai antrą ir trečią vietas užėmę Paulius Šiškevičius (2:15:26.494) ir Darijus Džervus (2:15:26,513), tačiau lyderis nežymią persvarą išlaikė ir, palaikomas kelių šimtų fanų šūksnių, finišavo pirmas.

„Esu patenkintas, kad pavyko laimėti, nes kova buvo nuo pirmų kilometrų, reikėjo stipresniems dviratininkams atsikratyti silpnesnės grupės. Buvo dviratininkų, kurie žinojo, kad esu stipresnis finiše, todėl savo stipriąsias puses bandė parodyti lenktynių eigoje. Pirmasis dviratininkų šešetukas yra lenktyniaujantis užsienio komandose, todėl lenktynių patirties turi tikrai nemažai ir kova tikrai nebuvo lengva“, - DELFI teigė T. Vaitkus.

Patyręs dviratininkas juokdamasis prisiminė incidentą trasoje: „Man trasa buvo faina. Ten buvo visko: ir kalniukų, ir gero, ir blogo kelio. Taip ir turi būti, nes jeigu dviratininkas nori tobulėti, jis turi būti prisitaikęs prie visokių sąlygų. Viskas buvo gerai: trasa gerai uždaryta ir daug netikėtumų nebuvo. Bet paskutiniame rate buvo vienas senelis į kelią išėjęs, bet susitvarkėme su juo.“

T. Vaitkus teigė, kad galbūt į „Velomaratoną“ sugrįš ir kitais metais, taip pat pateikė pasiūlymų organizatoriams: „Niekada nežinai, žinoma, malonu laimėti ir tobulėti. Kai esi favoritas, tau lenktynės pasunkėja ir varžovų atžvilgiu, ir psichologiškai. Manau, kad tokių renginių turi būti ne tik Vilniuje, bet ir visuose miesteliuose. Tokie renginiai ugdo ir jaunąją kartą, bet reikia pasakyti, kad pas mus lygis dar nėra labai aukštas, būtų malonu, kad atvažiuotų ir užsieniečiai. Kartais kai atvažiuoja stiprus sportininkas, jis atneša konkurenciją į lenktynes. Šiose lenktynėse buvo viskas aišku: kas ką gali padaryti kaip sportininkas, kas negali. Galima būtų įnešti intrigos.“

Incidentų – mažai

„Velomaratono“ organizatorius Benediktas Vanagas DELFI kalbėjo apie renginio eigą ir incidentus.

„Turime nuostabų orą, praėjusiais metais turėjome liūtį, matau, kad gyvenime labai daug kraštutinumų, turime virš 10 tūkstančių dalyvių, kurių didžioji dalis užsiregistravo internetu ir likusi dalis užsiregistravo čia, renginio vietoje. Taip pat yra ne daug incidentų ir tai labai džiugina“, - teigė B. Vanagas.

B. Vanagas papasakojo apie įvykusį incidentą, kai į trasą išbėgo žmogus: „Esame užtvėrę 10 kilometrų pačiame Vilniaus centre, turime daug apsaugos pareigūnų, bet žmonės vis tiek eina per gatvę. Labai džiaugiuosi, kad profesionalūs sportininkai apvažiavo vargšą išbėgėlį į gatvę ir nieko nenutiko.“

Anot organizatoriaus, „Velomaratonas“ tobulėja kiekvienais metais: „Turime virš 10 tūkstančių dalyvių, turint galvoje, kad tai yra dviračių sportas, kur reikalinga aiški įranga, tai yra be galo didelis kiekis dalyvių. Šiais metais T. Vaitkus pagerino trasos įveikimą lyginant su praėjusiais metais 6 minutes, tai yra puikus rezultatas. Be to, šiais metais yra pirmasis kartas, kai ir aš, drauge su mėgėjais, inspektavau trasą.“

Kiti prizininkai

Paaiškėjo prizininkai ir 50 kilometrų „Toyota SEMI SPORT“ važiavime pirmasis finišavo Raimondas Kalinka. „FOCUS Vilnius“ komandos narys distanciją įveikė per 1 valandą 7 minutes ir 53,7 sekundės (1:07:53,7).

Artimiausią konkurentą Sijandą Šereivą iš Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro komandos nugalėtojas aplenkė pusantros sekundės (1:07:55,02). Trečias po 50 kilometrų Vilniaus gatvėmis finišavo Kęstutis Patinskas (1:08:01.36).

Dalyvavo ir DELFI darbuotojai

„Velomaratone“, kaip ir kasmet, dviračių pedalus su puikia nuotaika mynė ir DELFI kolektyvas. Jis važiavo mėgėjų važiavime. Tiesa, DELFI fotografas pasirinko sudėtingesnį iššūkį ir su profesionalais nuvažiavo 50 kilometrų.

Iš viso skirtingų distancijų nuotolius pasirinko 11 DELFI darbuotojų.

„Velomaratono“ trasa driekėsi pačioje senamiesčio širdyje bei pritaikyta trejopo pobūdžio dalyvių grupėms: vaikams, mėgėjams ir profesionaliems sportininkams.

Sportininkams ir pusiau profesionalams skirti „Toyota SPORT“ (100 km) ir „SEMI SPORT“ (50 km) važiavimai. Mėgėjai draugiškai minė „ERGO mėgėjų“ važiavime (pasirinktinai 10 km 20 km arba 30 km), o jų greitį ribojo teisėjų automobiliai. Mažiausi „Velomaratono“ dalyviai „AKROPOLIO vaikų važiavime“ dviračiais važiavo 2,4 kilometro.

Sekmadienį nuo 6.30 val. iki 18 val. buvo draudžiamas transporto priemonių ir pėsčiųjų eismas maratono trasoje dviratininkų kolonos važiavimo metu.

Dviračių maratono dalyviai startavo Nepriklausomybės aikštėje ir važiavo Gedimino prospektu (nuo LR Seimo rūmų), Šventaragio, T. Vrublevskio, Arsenalo, T. Kosciuškos g. (su apsisukimu Antakalnio žiede ir grįžimu atgal) per Karaliaus Mindaugo tiltą, Žvejų, Upės, Vytauto ir A. Mickevičiaus g. per Žvėryno tiltą, A. Goštauto gatve iki Baltojo tilto ir atgal A. Goštauto gatve (su apsisukimu ties Baltuoju tiltu ir grįžimu atgal) ir Gedimino prospektu iki LR Seimo rūmų.

„Toyota SPORT“ važiavimo absoliučios įskaitos pirmų trijų vietų laimėtojai - tiek vyrai, tiek moterys - pasipuošė solidžiais „Vostok Europe“ laikrodžiais su graviruotais dangteliais. Sportininkų ir pusiau profesionalų važiavimuose visų amžiaus grupių laureatų laukė unikalūs, specialiai „Velomaratonui“ pagaminti apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)