Dėl kelionės į Kanadą keičiasi J. Valančiūno grįžimo į Lietuvą data. Prie Europos čempionatui besirengiančios Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės J. Valančiūnas galės prisijungti tik šeštadienį, rugpjūčio 22-ą dieną.

„Mano turimomis žiniomis Jonas Valančiūnas iš Kanados grįžta ne šiandien (penktadienį - DELFI) vakare, kaip planavo, o - rytoj (šeštadienį - DELFI). Dėl laiko skirtumo kol kas dar nepavyko susisiekti su Jonu...“, - praneša Lietuvos rinktinės komunikacijos vadovas Linas Kunigėlis.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Patekus į atkrintamas varžybas, Jono Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija). Prieš Senojo žemyno pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyko Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) LietuvaAustralija - 80:68;
Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija - 92:85;
Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija - 78:71;
Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija - 86:71;
Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija - 86:74;
Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija - 68:62;
Rugpjūčio 19 d.(„Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija - 59:72.
--------------------------------------------------
Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija (19.00 val.);
Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija (19.00 val.);
Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija (21.15 val.).

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)