Justiniškių ir Buivydiškių teritorijoje esantis tvenkinys šiltomis vasaros dienomis pritraukia daugybę poilsiautojų, kuriuos dabar sunerimti verčia miesto pakraštyje atsiradusi didžiulė statybų aikštelė, nusitęsusi 4 kilometrus. Minėtoje vietoje, ties vietiniams gyventojams populiariomis maudyklomis per dieną praeina nuo keliasdešimt iki kelių šimtų žmonių. Eidami į maudyklas ir iš jų ar apsipirkti, vietiniai yra priversti kirsti statybų aikštelę, todėl baiminamasi dėl galimų nelaimių, kurios gali įvykti statybų metu ir po jų.

Gretimų mikrorajonų gyventojai neslepia nusivylimo ir tikisi, kad projekto vystytojai ir Vilniaus miesto savivaldybė atsižvelgs į gyventojų nerimą ir įrengs pėsčiųjų tiltą arba požeminę perėją per aplinkkelį vietoje tarp Mozūriškių ir Lūžių gatvių. Tokiu būdu ateityje būtų išvengta galimų eismo įvykių, praeiviams bandant savavališkai kirsti naujo kelio ruožą.

Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio II etapo statybų metu buvo pastatytas analogiškas pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas virš aplinkkelio Karoliniškių mikrorajone, vedantis į šalia Pilaitės mikrorajono esančio Salotės ežero maudyklas. Šioje kelio atkarpoje karoliniškiečiai turi net tris vietas, kuriose galima pereiti ir pervažiuoti aplinkkelį.

Man Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamentas nesutinka komentuoti atvejo. Taip pat to daryti atsisako ir Miesto plėtros departamentas bei Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyrius. Mano žiniomis, netoli maudyklų gyvenantys kitakalbiai Vilniaus miesto gyventojai neslepia tokį valstybės institucijų elgesį laikantys tyčiniu ignoravimu ir piktinasi, kad tokios perėjos nebuvimas ir vietinių gyventojų atkirtimas nuo populiarios poilsiavietės yra ne kas kita, kaip Justiniškių ir Viršuliškių mikrorajonų tautinių mažumų ir kitakalbių diskriminacija.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę. Miesto ūkio ir transporto departamento Statinių skyriaus Statybos poskyrio vyriausioji specialistė Živilė Dabriškienė paaiškino, kad apie susisiekimo pagerinimą bus svarstoma pastačius Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio III etapą.

„Pagal Vakarinio aplinkkelio III etapo techninio projekto sprendinius prie tvenkinių bus galima patekti Sidaronių gatve arba Rygos gatvės viaduku. Susisiekimo pagerinimo klausimas galėtų būti svarstomas pastačius Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio III etapą“, – nurodė specialistė.