Departamento direktoriaus pavaduotojas Arvydas Domanskis BNS teigė, kad kitą savaitę turėtų paaiškėti, kada konkursas pasibaigs.

Anksčiau departamentas teigė, kad tikisi konkursą baigti iki 2014 metų pabaigos. Vėliau žadėta jį užbaigti vasaros pradžioje, tačiau tuomet teigta, jog dėl sistemų techninių kliūčių nepavyksta gauti konkurso dalyvių patikslintų dokumentų.

Konkurso dalyvių „Hanner“ ir „Pilies projektų“ vokai siu pasiūlymais atplėšti dar pernai rugsėjo 8 dieną. Skaičiuojama, kad konkurso vertė sieks apie 30 mln. eurų.

Pirmasis Lukiškių kalėjimo iškeldinimo PPP konkursas buvo nutrauktas pernai gegužę dėl per didelių siūlomų kainų. Paskutiniame jo etape dalyvavusių bendrovių „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 79,124 mln. eurų, o „Pilies projektai“ - už 83,816 mln. eurų.

Planuojama, kad perkeliant Lukiškių kalėjimo kompleksą į Pravieniškes, privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti keturis nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus investuotojas juos prižiūrėtų. Vėliau Lukiškių kompleksą planuojama parduoti - tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

2014 metų liepą Vyriausybė patvirtino naują Laisvės atėmimo vietų modernizavimo programą, kurioje numatyta, kad Lukiškių kalėjimas bus iškeltas iki 2018 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)