- Koks buvo Jūsų pirmasis susidūrimas su Lietuva?

- Viena moteris pakvietė mane apsilankyti Bonsai sode Alytuje. Nuo to karto aš ir bonsai meistras Kęstutis Ptakauskas esame draugai. Didžiuojuosi dabar galėdama savo draugams menininkams pristatyti šią šalį.

- Šiomis dienomis daugybė žmonių klauso užsienietiškų dainų, net ir tų, kurių kalbos jie nesupranta. Regis, kai yra kalbama apie muziką, kalbos barjerai išnyksta. O kas Jums yra muzika?

- Muzika - tai gyvenimo duona ir kalba, kuria šneka visi. Čia nėra religijos, klasių ar tautybių. Man tai yra nuostabu ir tai – muzikos žavesys. Muzika yra dieviška.

- Kadangi Jūs jau esate surengusi ne vieną pasirodymą Lietuvoje anksčiau, ko tikitės būtent iš šio renginio?

- Dabar bonsai menas populiarus visame pasaulyje ir susidomėjimas vis labiau auga. Bonsai menas gali atverti vartus į visai kitą pasaulį, muzika gali padaryti taip pat. Tikiuosi, jog renginio svečiai tai pastebės.

- Kuo šį kartą nustebinsite žiūrovus?

- Aš atliksiu savo pačios kūrybos dainas kartu su japonų šokėja ir tradiciniu muzikos instrumentu, kuris vadinasi Šo.

- Trumpa žinutė renginio svečiams

- Labai džiaugiuosi, galėdama atvykti į šį renginį. Maloniai kviečiu Jus visus atvykti ir susipažinti su Japonijos menų kultūra.

**************

Daugiau apie japoniškus Nishikigoi karpius galėsite sužinoti š.m. rugsėjo 4-6 dienomis Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose vyksiančiame 31-ajame Europos Bonsai Asociacijos (EBA) ir Europos Suiseki Asociacijos (ESA) kongrese bei Japonijos menų festivalyje. Kviečiame atvykti!


Pagrindinės parodos temos: bonsai, suiseki, Japonijos kardai, kimono, kaligrafija, sumi-e, japoniškų sodų, kraštovaizdžio architektūra, interjero dizainas, tapyba ant kriauklių, Noh (teatro kaukės), haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, japoniška keramika bei tapyba. Taip pat ikebana, Japonijos džiazas, tradicinė japonų muzika, suši gaminimo paslaptys, įvairūs kovos menai. Kongrese apsilankys daugiau nei 35 menininkai iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją