Mockų kaime ūkininkaujanti Liūda Markevičienė pirmoji elektroniniu būdu Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) pateikė paraišką pagal KPP veiklos sritį „Parama smulkiems ūkiams“.

„Sistemą vertinu puikiai, kaip ir viską, kas leidžia sutaupyti laiko, kad ūkininkui darbymečiu nereikėtų kažkur važiuoti, skubėti, laukti eilėse. Nesvarbu, kada agentūra dirba, kada ne, – turi laisvo laiko, maloniai prisėdi prie kompiuterio – ir viskas. Sistema būtinai naudosiuosi ir ateityje. Neįsivaizduoju patogesnio būdo tvarkyti dokumentus. Bet kuriuo metu gali prieiti, atsisiųsti dokumentus, papildyti duomenis. Girdėjau, kad net mokėjimo prašymus greitai bus galima taip pateikti. Tai labai patogu“, – džiaugiasi smulkioji ūkininkė.

Ineta Beniušienė taip pat yra smulkioji ūkininkė. Ji ŽŪMIS sistemą irgi vertina palankiai. „Jei tik moki naudotis kompiuteriu,tai išties labai didelis palengvinimas. Visur yra šablonai, tereikia skaičiukus suvesti. Galima pildyti, sustabdyti pildymą, vėliau tęsti. Tai labai patogu. Tiesa, kai kur kilo klausimų, bet paskambinau NMA ir man viską paaiškino, sutvarkė“, – pasakoja moteris.
ŽŪMIS

„Sistemą vertinu 10 balų. Vienintelis trūkumas, mano nuomone, kad neužpildžius visų privalomų punktų, nesimato, ką dar reikės pildyti kitame puslapyje. Šiaip labai gera, patogi programa, ypač tuo, kad nereikia kažkur važiuoti, stovėti eilėse teikiant paraiškas. Patogu ir tai, kad sistema iškart aiškiai parodo visas klaidas, neatitikimus“, – tikina elektroniniu būdu paraišką pateikęs Ernestas Simonaitis.

Pranašumai – akivaizdūs

Elektroninio paraiškų teikimo patogumas pareiškėjui akivaizdus: paraiškos pristatymas kelių mygtukų paspaudimu sutaupo daug laiko, nereikia spausdinti, pasirašyti dokumentų kopijų, paraiškos pildymo procesą palengvina tai, kad kai kuriuos paraiškos duomenis elektroninės paraiškos sistema užpildo automatiškai.

Pildant elektroninę paraiškos formą mažiau klystama. Klaidingai suvedęs informaciją arba nepateikęs būtinų dokumentų pareiškėjas informuojamas apie klaidą ir negali pateikti elektroninės paraiškos, kol klaida nebus ištaisyta. Taip išvengiama dažniausiai daromų paraiškų pildymo klaidų.

Šiuo metu elektroniniu būdu galima teikti paraiškas paramai gauti pagal KPP veiklos sritį „Miško veisimas“.

Daugiau informacijos apie paramos pagal su plotu susijusias KPP priemones teikimo sąlygas galima rasti NMA interneto svetainėje.


Sužinok naujienas apie paramą pirmas – prisijunk www.facebook.com/nacionalinemokejimoagentura