Prasidėjus ketvirtam kėliniui lietuviai atsiliko net 28 taškų skirtumu (33:61), tačiau tuomet suaktyvino savo veiksmus ir kiek priartėjo.

Lietuviai tragiškai sužaidė visą pirmą rungtynių pusę – pirmas kėlinys pralaimėtas 9:19, antras – 9:20.

„Nėra ką čia daug kalbėti. Rungtynės – sunkios, rezultatas didžiąją dalį rungtynių buvo daugiau nei baisu. Tai kroatų nuopelnas ir mūsų nesugebėjimas atsakyti jų fiziniams žaidimui. Sunkiai sekėsi kalbėtis puolime ir gynyboje, Reikia didesnės analizės. Bet kokiu atveju pasiteisinimų nėra, išryškėjo mūsų silpnos pusės ir reikės dirbti treniruotėse“, – teigė Renaldas Seibutis.


„Net nėra kalbėti. Jie nuo pat rungtynių pradžios paguldė mus ant menčių – neleido mesti, neleido žaisti“, – teigė Deividas Gailius.

„Tai buvo vienos iš rungtynių, kurios parodė mūsų klaidas. Aišku, nesmagu pralaimėti rungtynes namuose tokiu skirtumu. Kita vertus, kaip ir treneris sakė, jos parodė mūsų klaidas. Mums trūksta susikalbėjome gynyboje, tikslesnio derinių išpildymo. Nemanau, kad reikia daryti didelę tragediją. Padarysime išvadas. Tai – tik vienerios rungtynes. Buvo kaip buvo, dabar reikia stengtis įgauti geriausią formą, kai jos reikės“, – kalbėjo Artūras Milaknis.

„Nedaug turiu ką pridurti. Rungtynės buvo tokios, kai varžovai visose pozicijose buvo pranašesni už mus. Atrodė, kad mes buvome visiškai nepasiruošę – kamuolys krito iš rankų, klydome lygioje vietoje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

„Tai buvo mūsų geriausios kontrolinės rungtynės. Žaidėme susikoncentravę, puikiai dirbome gynyboje, Lemiamą persvarą susikrovėme pirmoje rungtynių pusėje ir jį išlaikėme“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Kroatijos rinktinės treneris Velimiras Perasovičius.

Tuo metu J. Kazlauskas teigė, kad po antradienio rungtynių su Makedonija žaidėjai tiesiog pavargo. Buvo atlikti išsamūs medicininiai tyrimai. Nuovargį rodė Roberto Javtoko ir Luko Lekavičiaus tyrimų rezultatai.

„Mes norėjome iki šios dienos sunkiai dirbti. Bet mes nesitikėjome, kad Jonas Valančiūnas išvažiuos, įsisuks virusiukas, kuris išguldė didelius, tarp jų ir Artūrą Gudaitį. Ypač tai buvo matyti po krepšiais“, – teigė J. Kazlauskas.

Treneris teigė, kad trečiadienį pritrūko lyderio. J. Kazlauskas mano, kad lyderio vaidmens galėtų imtis Mantas Kalnietis ir Jonas Valančiūnas.

„Mantui trūksta laiko, o kito lyderio tiesiog neturime. Laukiame Jono, kada jis prisijungs prie mūsų“, – teigė J. Kazlauskas.

„Buvo labai sudėtinga, ypač pradžia. Buvome nepasiruošę – nesusikalbėjome gynyboje, neišpildėme derinių. Galėčiau ilgai vardinti, kas buvo blogai. Geras dalykas, kad rungtynių pabaigoje žaidę žmonės atidirbo ir padarė skirtumą bent padoriu. Verta pripažinti, kad kroatų ekipa – įspūdinga, labai gerai organizuota ir aikštėje tai labai jautėsi. Atrodė, kad laimime ir viskas gražu. Dabar susitikome su tokia komanda, kuri apnuogino mūsų situaciją. Šiandien yra taip kaip yra – žaidžiu taip, kaip galiu. Klausimai apie mano formą situacijos nepakeis“, – teigė M. Kalnietis.

Tai buvo paskutinis rinktinės kontrolinis mačas Lietuvoje. Į turnyrą Graikijoje vyks 14 žaidėjų. J. Kazlauskas kol kas neatskleidžia, kuris žaidėjas – realiausias kandidatas palikti ekipą.

„Situacija šiek tiek pasikeitė ir įnešė abejonių po paskutinių rungtynių.“, – neslėpė J. Kazlauskas.

* * *

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija 86:71.

Rugpjūčio 17 d. 19:30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija 86:74.

Rugpjūčio 18 d. 19:30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija 68:62.

Rugpjūčio 19 d. 19:30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija 59:72.

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (529)