Stratego sprendimu, nelaiminguoju, paliekančiu nacionalinės komandos gretas, tapo 26-erių metų 194 cm ūgio Adas Juškevičius, galintis žaisti dviejose - įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose.

„Šiandien (antradienį - DELFI) po vakarinės treniruotės rinktinės treneriai paskelbė, kad rinktinę palieka ir į draugišką turnyrą Atėnuose (rugpjūčio 27-29 d.) nevyks gynėjas Adas Juškevičius. Į Graikiją komanda išskrenda rytoj (trečiadienį - DELFI), iš Vilniaus oro uosto“, - rašoma Lietuvos rinktinės Ryšių su visuomene ir rinkodaros direktoriaus Lino Kunigėlio pranešime.

A. Juškevičius treneriui J. Kazlauskui neįtinka antrus metus iš eilės. 2014 metais šio gynėjo buvo atsisakyta ir prieš pasaulio čempionatą, bet, susižeidus Mantui Kalniečiui, jis grįžo į nacionalinės komandos pagrindinę sudėtį.

A. Juškevičius pasirengimo Europos čempionatui cikle žaidė ketveriose rungtynėse iš septynerių, aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 11 minučių, pelnydavo po 5 taškus, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą, atkovodavo po 0,5, o perimdavo po 1,3 kamuolio ir klysdavo po 1,8 karto. Kaunietis dvitaškius pataikė 66,7 proc. taiklumu (4/6), tritaškius - 60 proc. (3/5), o baudas - 75 proc. (3/4). A. Juškevičius draugiškuose mačuose iš viso surinko 20 taškų.

Jonas Kazlauskas

Primename, kad J. Kazlauskas pirmiems dviem iš 17-os kandidatų „ačiū“ tarė Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjui Mariui Runkauskui ir to paties klubo puolėjui Rokui Giedraičiui.

Iki Europos pirmenybių J. Kazlauskui reikės padėkoti ir atsisveikinti su dar dviem iš jų.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) LietuvaAustralija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija 86:71.

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija 86:74.

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija 68:62.

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija 59:72.

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija;

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.